Haberler

Polatlı Sakarya Zaferi Kutlamalarına Hazırlanıyor

Ankara'nın Polatlı ilçesinde her yıl devlet töreniyle gerçekleştirilen Kurtuluş Savaşı'nın dönüm noktası, yakın tarihimizin önemli savaşlarından Sakarya Zaferinin 90. yıldönümü kutlama programı açıklandı.

Ankara'nın Polatlı ilçesinde her yıl devlet töreniyle gerçekleştirilen Kurtuluş Savaşı'nın dönüm noktası, yakın tarihimizin önemli savaşlarından Sakarya Zaferinin 90. yıldönümü kutlama programı açıklandı.

Devlet töreni olarak her yıl 13 Eylül'de gerçekleştirilen Sakarya Zaferinin 90. yıldönümü son provası, Ankara'nın Polatlı İlçesi Duatepe Anıtında gerçekleştirildi. Her yıl yapılan savaş canlandırmasında bu sene ilk kez Yunan komutanı Papulyas'ın canlandırması gerçekleştiriliyor.

Belediye Başkanı Yakup Çelik, Kurtuluş Savaşı'nın dönüm noktası Sakarya Zaferinin 90. yıldönümü kutlamalarına tüm Polatlı halkını davet etti.

Sakarya Zaferi Kutlama Programını açıklayan Belediye Başkanı Yakup Çelik, şunları söyledi:

"Ankara'dan gelen misafirlerimiz, Duatepe'deki programa katılım sağlayacaklar. Orada da hem Sakarya canlandırması, hem Silahlı Kuvvetlerin kara havacılık gösterileri, Hava Kuvvetleri'nin gösterileri olacak. Buraya da ulusal basının bilhassa çok rağbet ettiğini biliyoruz. O bakımdan bütün hemşerilerimiz davetlidir. Sakarya Zaferinin onurunu taşıyan şehrin hemşerisi olmak itibariyle genç, yetişkin, çoluk, çocuk, bütün Hemşerilerimizi bekliyoruz. Saat 10. 30'dan itibaren Cumhuriyet Meydanından belediye araçlarımız, şoförler odası ile de irtibat kurduk. Şoförler Odası'nın getireceği araçlarla taşıma işleri yapılacak. Bir başka töreni de düzenli hale getirdik. Sakarya Zaferi Yol Koşusu ödül ve madalya töreni saat 15. 00'te gerçekleştirilecek. "

Sakarya Zaferi Kutlamaları 13 Eylül sabah 08. 00'de Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtı ve Sakarya Şehitliğindeki anıta çelenklerin sunulmasıyla başlayacak. Kutlamalar daha sonra İlçe Hükümet Konağında Kaymakam Gürsoy Osman Bilgin, Topçu ve Füze Okul Komutanı Tümg. Ergüder Toptaş tebrikleri kabul edecek.

Tarihi Bölük, Mehtaran Bölüğü, Atlı Süvari Birliklerinin katılımıyla Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilecek resmi tören geçidinin ardından kutlamalar Duatepe'de devam edecek.

Duatepe'de Tarihe Tanıklık Ediyoruz başlığıyla sunulan kutlamaların bu bölümünde Sakarya Savaşı canlandırması, TSK Akrobasi Timi Türk Yıldızları, TSK Kara Havacılık Birlikleri gösterileri üst düzey devlet erkanının katılımıyla gerçekleştirilecek.

Uluslararası Sakarya Zaferi Yol Koşusu Ödül ve Madalya Töreni saat 15. 00'de Cumhuriyet Meydanında yapılacak. Madalya töreninin ardından Sanayi, Otomotiv, Ticaret ve Tarım Fuarı Açılacak. Fuar, Fevzi Çakmak Caddesinde 3 gün açık kalacak.

Sakarya Zaferi kutlamaları, Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilecek Mustafa Ceceli konseriyle son bulacak.

- ANKARA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

title