Haberler

Polatlı'da 'Kırım Hatıra Ormanı Tepreş Şenlikleri'

Ankara'nın Polatlı İlçesinde 'Kırım Hatıra Ormanı Tepreş Şenlikleri' Düzenlendi

Ankara'nın Polatlı ilçesinde 'Kırım Hatıra Ormanı Tepreş Şenlikleri' düzenlendi.

Polatlı Kırım Türkleri Derneğinin geçen pazar günü Üçpınar köyü mesire alanında düzenlediği tepreş etkinliğinin ardından bugün Toydemir köyünde 'Kırım Hatıra Ormanı Tepreş Şenlikleri' yapıldı.

Şenliğe, Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Üstün Dökmen, Jandarma Komutanı Binbaşı Metin Düz, İlçe Emniyet Müdürü Fatih Umutlu, CHP İlçe Başkanı İhsan Şıracı ve yönetim kurulu üyeleri, MHP'li Belediye Meclis üyeleri, Polatlı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ertuğrul Kıymaz, Toydemir Köyü Tepreş Ağası İhsan Öz, Sevginaz Hamevioğlu, Kırım kökenli Polatlılılar ve çok sayıda davetli katıldı.

Tepreş Ağası İhsan Öz, konuşmasında 'Polatlı'da iki ayrı yerde şenlik yapılması konusuna bir ortak çözüm bulmalıyız. Biz Dünya üzerinde Türk olan herkesin yanındayız. Bu anlamda Kırım'da mücadele eden Türk kardeşlerimizin de yanındayız. Kırım Türklerinin mücadelesini Çanakkale Harbi kadar önemli olduğunu düşünüyorum' dedi.

Etkinliklerde, Ankara Kırım Türkleri Dayanışma Derneği üyesi Hale Kalkay, 'Tım-Tım', genç kızlar 'Horoz Telleme', erkekler de 'Şırak Telleme' oyunu oynadı.

Ankara Seymenler Kulübü Polatlı Şubesi seymen halk oyunları ekibinin Ankara yöresi oyunlarını sunduğu etkinlikte, Mesut Girgin konser verdi. (AT-KAK) - ANKARA

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title