Haberler

Point Blank International Championship Başladı

Güncelleme:

Türkiye'nin dünya çapındaki ilk uluslararası e-spor şampiyonası olan Point Blank International Championship başladı.

Türkiye'nin dünya çapındaki ilk uluslararası e-spor şampiyonası olan Point Blank International Championship (PBIC) başladı. Şampiyona 2 Türk takımının katılımıyla 27-28 Eylül 2014 tarihlerinde İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda herkese açık olarak gerçekleştiriliyor.

Dünya genelinde 70 ülkede 84 milyonun üzerinde oyuncu tarafından online olarak oynanan bilgisayar oyunu Point Blank'in 2010 yılından bu yana yapılan uluslararası şampiyonalarının bu yılki ev sahibi Türkiye oldu. Bu sabah Point Blank tutkunlarına kapılarını açan şampiyona, Lupus Pack Grubu'nun gösterisiyle başladı. Uluslararası PBIC şampiyonasında ülkelerini temsil etmek için her yıl yaklaşık 3 bin ile 5 bin takımın yarıştığı turnuvaya Güney Kore, Tayland, Endonezya, Rusya, Türkiye (2), Brezilya, Latin Amerika, Malezya&Singapur ve Kuzey Amerika katılıyor. PBIC 2014'e katılacak ülkeler arasında yer alan Filipinler ise, ülkede yaşanan tropikal fırtına nedeniyle şampiyonaya katılamadı.

2011'de Tayland, 2012'de Endonezya, 2013 yılında ise Rusya'nın kazandığı şampiyonada bu yıl büyük çekişmeli maçlar yaşanıyor. Geçen sene Tayland'da 4. olan Türk takımının şansının yüksek olduğunu belirten oyun severler, Türkiye'nin şampiyonaya 2 takımla giriyor olmasının kazanması açısından oldukça avantajlı olduğunu da vurguluyorlar. 4. Ulusal Point Blank Turnuvası Büyük Finali'nde şampiyon olup, PBIC 2014'de yarışan Türk takımları ise Atanet Games ve Wild Fire.

Toplamda 5 gün olan etkinliğin iki günlük şampiyona ayağında ziyaretçiler, oyuncular, mühendisler ve yerli ve yabancı medya mensuplarından oluşan yaklaşık bin 500 kişilik izleyici kitlesine çekilişlerle hediyeler dağıtılırken, turnuvanın yarışmaya katılan takımlarına verilecek toplam para ödülü ise 50 bin dolar. 26 Eylül akşamı tüm takımların katıldığı fikstür belirleme gecesinin ardından yarışacak takımların eşleştiği organizasyonda, gün boyu yapılan çekişmeli maçların ardından son gün yapılacak final maçı ile 2014 yılının şampiyonu belirlenmiş olacak.

Girişlerin ücretsiz olduğu ve tüm şampiyona alanının PBIC oyun dekoru gibi düzenlendiği organizasyonda, oyunda yer alan karakterler ziyaretçiler arasında dolaşarak renkli görüntüler oluşturuyor. PBIC'nin ana sponsoru olan ASUS tarafından katılımcılara hediye edilen 3D monitörler ve mini PC'lerin yanı sıra gün boyu çekilişlerle verilen hediyeler ve pek çok eğlenceli oyun da fuaye alanında ziyaretçilerle buluşuyor.

Şampiyonada kazanan 1. takıma 30 bin dolar, 2.'ye 8 bin dolar, 3.'ye 3 bin dolar, 4.'ye 2 bin dolar, dereceye giremeyen takımlara teselli ödülü olarak biner dolar ve seçilen En Değerli Oyuncu'ya bin dolar olmak üzere toplam 50 bin dolarlık ödül dağıtılacak. Türkiye'de düzenlenen ilk uluslararası e-spor şampiyonası olan PBIC, dünyanın 9 ülkesinden birçok oyunseveri ve en iyi Point Blank oyuncularını bir araya getiriyor. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Rusya Federasyonu İstanbul Tayland Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title