Haberler

Platini'ye 'Avusturya Büyük Onur Ödülü' Verildi

Avusturya Başbakanı Alfred Gusenbauer, UEFA Başkanı Michel Platini'ye, "Avrupa Futbol Şampiyonasını Başarıyla Organize Ettiği" İçin Büyük Onur Ödülü Verdi.

Avusturya Başbakanı Alfred Gusenbauer, UEFA Başkanı Michel Platini'ye, “Avrupa Futbol Şampiyonasını başarıyla organize ettiği” için büyük onur ödülü verdi.

Başbakanlık binasında yapılan ödül törenine, spor, siyaset ve diplomasi dünyasından ünlü simalar katıldı.

UEFA Başkanı Michael Platini'nin, Euro 2008 Avrupa Futbol Şampiyonasını başarıyla organize ettiğini ifade eden Başbakan Alfred Gusenbauer, “bu başarılı organizasyonun şampiyonaya ev sahipliği yapan Avusturya'nın da uluslararası camiada olumlu tanıtımına katkıda bulunduğunu” kaydetti.

Avusturya Başbakanı Gusenbauer, UEFA Başkanı Michel Platini'ye ülkesinin büyük onur ödülünü vermeyi kararlaştırdıklarını bildirdi.

FİNAL MAÇINDA VİP PARTİSİ

Bu arada Viyana'da yarın oynanacak Almanya-İspanya final maçı da siyaset, sanat, diplomasi ve spor dünyasından birçok ünlü simanın katılacağı bir VİP partisine sahne olacak.

Avusturya basınında çıkan haberlerde, Almanya-İspanya final maçını Almanya Başbakanı Angela Merkel, İspanya Kralı Juan Carlos, Lichtenstein Prensi Fürst Albert, UEFA Başkanı Michel Platini, David Beckham ve opera sanatçısı Placido Domingo gibi ünlülerin de Erns Happel Stadının şeref tribününde izleyecekleri bildirildi.

Final maçını izlemek üzere Almanya'dan 100 bin kadar taraftarın Viyana'ya geldiğini belirten polis kaynakları, stada giremeyen taraftarların kent merkezindeki taraftar bölgelerinde (Fans Zone) karşılaşmayı izlemeleri için gerekli hazırlıkların yapıldığını belirttiler.

Özellikle fanatik Alman taraftarların olay çıkarmalarını önlemek üzere Avusturya polisiyle birlikte 800 kadar Alman polisinin de görev yapacağı kaydedildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title