Haberler

Plastik ve Ambalaj Aynı Çatı Altıda Birleşecek

Plastik ve Ambalaj Sektörlerini Aynı Çatı Altında Toplayan İpaf, 29 Nisan -2 Mayıs Tarihleri Arasında İzmir Kültürpark'ta Ziyaretçilere Kapısını Açacak.

Yağmur Fuarcılık tarafından 29 Nisan -2 Mayıs 2009 tarihleri arasında gerçekleştirilecek 13. Uluslararası Plastik&Ambalaj Teknolojileri ve Ürünleri Fuarı (İPAF), İzmir Kültürpark Uluslararası Fuar Merkezi'nde düzenlenecek.

Dört gün sürecek fuar için – ekonomik konjonktürün henüz canlanmamış olmasına rağmen – Türkiye'den ve dünyanın çeşitli yerlerinden fuar merkezine yaklaşık 50 bini aşkın ihtisas ziyaretçisinin gelmesi bekleniyor. 2009'da İPAF'ı yurtiçinden 17 bin 328, yurtdışından 605 ziyaretçi gezdi.

Ticaretin merkez noktası Afganistan'dan ziyaretçi

Yapılan uluslararası tanıtımlar neticesinde 2009'da düzenlenen İPAF Fuarı 53 ilden ve 23 ülkeden ziyaretçi ağırladı. Bu yıl 13. gerçekleştirilecek olan fuara geçen yıl Almanya, Avusturya, Azerbaycan, Bulgaristan, Ermenistan, Hindistan, Hollanda, Irak, İran, İsrail, Kazakistan, Kıbrıs, Lübnan, Pakistan, Romanya, Rusya, Sırbistan, Özbekistan, Tunus, Ürdün, Yemen ve Yunanistan gibi ülkelerinin ziyaretçilerinin yanı sıra ticaretin merkez noktalarından birinde olan Afganistan'dan bile ziyaretçi geldi.

Ulusal ve uluslararası platformda katılımcı ve ziyaretçi başarısı ile en hızlı büyüyen sektör fuarları arasında yerini alan İPAF Fuarı'na bu yıl da yurtiçi ve yurtdışından yüzlerce firmanın katılması bekleniyor. Geçen yıl A.B.D, Almanya, Bulgaristan, Çin, Hindistan, Danimarka, İspanya, İsveç, İtalya, Japonya, Kore, Körfez Ülkeleri, Mısır, Suriye ve Suudi Arabistan gibi ülkelerin katılımcıların yanı sıra Türkiye'den birçok firma fuarda ürünlerini sergiledi.

2009'da çok sayıda makine satıldı

Türkiye'de "Uzmanlık Fuarı" anlayışı ile düzenlenen İPAF, sektördeki firmaların ticari bağlantılarında ve ihracat ilişkilerinde birebir satış sağlayan en verimli sektör fuarı olma özelliğini sürdürüyor. Geçen yıl katılımcılar çok sayıda makinenin üzerine "satılmıştır" ibaresi astı.

Ulusal yelpazede 81 ile ve uluslararası alanda 90 ülkeye yapılan tanıtımlar sonucunda sürekli gündemde kalan İPAF Fuarı ülke genelinde ortaya çıkan dönemsel talebin en fazla sıcak satışa dönüştüğü fuarlardan biri olma özelliğini taşıyor.

Teknolojideki yeniliklerin, yeni tasarımların sunulacağı İPAF'2010 Fuarı'nda plastik ürün grupları şöyle yer alacak; enjeksiyon, ekstrüder, şişirme, rotasyon, kalıp ve robot teknolojileri, plastik işleme yan sistemleri ve proses uygulamalarının yanı sıra plastik hammadde, bileşik, boya, katkı alaşımları. Ambalaj firmalarına ayrılan bölümde ise; ambalajlama / paketleme makineleri, dolum makineleri, ambalajlama destek ve otomasyon sistemleri, ambalaj malzemeleri, ambalajlama yan malzemeleri konusundaki gelişmeler, AR-GE çalışmaları ve yeni uygulamalar sergilenecek.

İPAF uluslararası alanda da kalıcılığını kanıtladı

Yurtdışında yapılan pazar araştırması ve hedef kitle çalışmalarının sonucunda yurtdışından da çok sayıda katılımcı ve profesyonel ziyaretçiyi bir araya getiren İPAF, Türkiye'de uzun soluklu devam eden, kökleşmiş, kalıcılaşmış, istikrar kazanmış ve markalaşmış uluslararası fuarlar arasında yer alıyor. Ayrıca Türkiye'de plastik ve ambalaj sektöründe "uluslararası" unvanını alan ilk fuar olma özelliğini taşıyor.

Yurtiçinde ve yurtdışında yapılan kapsamlı tanıtımlar sonunda İPAF'a her yıl olduğu gibi bu yılda binlerce profesyonel ziyaretçi gelmesi bekleniyor. Bu yıl 13'üncüsü gerçekleştirilecek olan fuar, Türkiye'de sektörel ve uluslararası boyutta düzenlenen fuarlar arasında kalıcılığını kanıtlayarak, plastik ve ambalaj sektörüne ışık tutmaya devam ediyor.

2 Mayıs'a kadar açık kalacak fuar 29 Nisan - 1 Mayıs tarihleri arasında 11.00 ile 20.00 saatleri arasında; 2 Mayıs Pazar günü ise 11.00 ile 19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title