Haberler

Plastik Sektörü Kobi'lerle Büyüyor

Türk Plastik Sanayicileri Araştırma Geliştirme ve Eğitim Vakfı'nın (Pagev)) Raporuna Göre, Plastik Sektörünün Çoğunluğunu Oluşturan Kobi'ler 2006 Yılında Üretim, Satış ve İhracattan Aldıkları Payı Artırdı.

-Türk Plastik Sanayicileri Araştırma Geliştirme ve Eğitim Vakfı'nın (PAGEV)) raporuna göre, plastik sektörünün çoğunluğunu oluşturan KOBİ'ler 2006 yılında üretim, satış ve ihracattan aldıkları payı artırdı.

İSTANBUL(ANKA) - Türk Plastik Sanayicileri Araştırma Geliştirme ve Eğitim Vakfı(PAGEV)), plastik sektörünün çoğunluğunu oluşturan KOBİ'lerin 2006 yılında üretim, satış ve ihracattan aldıkları payı artırdıklarını bildirdi.

     PAGEV tarafından yayınlanan raporda, İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) her yıl açıkladığı "Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" araştırmasında 2006 yılında plastik sektöründen 15 firmanın yer aldığı hatırlatıldı.

Listede yer alan 15 firmanın 2006 yılında üretimden satışlarını, net satış hasılatlarını, ihracatlarını ve özsermayelerini artırdığına işaret edilen raporda, bu dönemdeki asıl büyümeyi ise KOBİ'lerin gerçekleştirdiği vurgulandı. Rapora göre, Türkiye'nin en büyükleri listesinde kendine yer bulan 15 plastik firmasının 2006 yılındaki üretimden satışları 2005 yılına kıyasla yüzde 14.1 artarak 3 milyar 325 milyon YTL oldu.

-"SEKTÖR DAHA HOMOJEN BİR YAPIYA KAVUŞTU"-

Aynı dönemde, firmaların net satış hasılatı yüzde 14.4 artışla 3 milyar 729 milyon YTL'ye ulaşırken, ihracatları da yüzde 5.6 artarak 582 bin dolar olarak gerçekleşti.

Raporda ayrıca, Türkiye'nin dev şirketleri arasındaki plastik firmalarının özsermayelerini ise yüzde 19.2 oranında yükselterek, bu alanda listedeki tüm firmaları geride bıraktığı kaydedildi. Rapora göre, İSO 500'de yer alan plastik firmaları, yüzde 7.6 artışla 2006 yılında imalat sanayine kıyasla daha fazla satış karlılığı gösterdi. İlk 500'e giren sektör firmalarında kişi başına yaratılan katma değer de cari olarak yüzde 33 arttığına işaret edilen PAGEV raporunda, şu görüşlere yer verildi:

     "Plastik sektörü 2006 yılında yüzde 15'lik büyüme gerçekleştirdi. İSO'nun Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu araştırması, bu büyümede sektörün dev firmalarının payının azalmasına karşın küçük ve orta ölçekli firmaların payını artırdığını ortaya koyuyor. Plastik sektörü, üretim, satış ve ihracatını artırırken, İSO sıralamasına giren 15 plastik firmasının imalat sanayi içindeki payının azalması, sektörün daha homojen bir yapıya kavuştuğu ve KOBİ'lerin gösterdikleri performansla sektörün büyümesinde daha fazla pay sahibi olduklarını gösteriyor." (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title