Haberler

"PKK'yı O Listeden Çıkarın"

Güncelleme:

Demirtaş: Şiddetin bittiği bir ortamda PKK'yı terör örgütü olarak tanımlamanın anlamı yok.

Brüksel'de Avrupa Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Stefan Füle, Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz ve Avrupa Birliği-Türkiye Karma Parlamento Komisyonu Eş Başkanı Helene Flautre ile bir araya gelen BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "şiddetin bittiği bir ortamda PKK'yı terör örgütü olarak tanımlayıp listede tutmanın anlamı olmadığını" söyledi.

ABHaber'in haberine göre, Birlik kurumlarından süreçle ilgili cesaretlendirici rol oynamalarını isteyen Demirtaş, "PKK'nın bütün silahlı güçlerinin Türkiye sınırları dışına doğru çıktığını ve normalleşme aşaması dediğimiz tümden silahsızlanma aşaması için de Avrupa Birliği'nin cesaretlendirici bir rol oynaması gerektiğini belirttik. Bu vesileyle bir kez daha PKK'nın terör örgütleri listesinde bulunuyor olmasının bu süreci zora sokabileceğini, bu listenin gözden geçirilmesi gerektiğini ve PKK'nın normal hayata, siyasal yaşama, silahsızlanma aşamasına geçişini desteklemek ve kolaylaştırmak için bu listenin gözden geçirilmesi gerektiğini ifade ettik" dedi.

Demirtaş, "şiddetin bittiği bir ortamda PKK'yı terör örgütü olarak tanımlayıp listede tutmanın anlamı olmadığını" öne sürerek, "Listede kalması, tam tersine sürecin risklerle karşı karşıya kalmasına neden olabilir" diye konuştu.

Haberde, Demirtaş ve diğer BDP'li yetkililerin terör listesi konusundaki taleplerini her fırsatta dile getirseler de kısa vadede PKK'nın listeden çıkması gibi bir gelişmenin hayata geçirilmesi ihtimalinin çok düşük olduğu kaydedildi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Selahattin Demirtaş Avrupa Birliği Stefan Füle Brüksel Barış Süreci Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title