Haberler

'PKK'ya Karşı Önlemler Uygulamada Zayıf'

Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ergin Saygun, Terör Örgütü PKK'nın Birçok Ülke ve Kuruluşun Terör Örgütleri Listesinde Olmasına Karşın, Alınan Önlemlerin Uygulamada Zayıf Olduğunu Söyledi.

Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ergin Saygun, terör örgütü PKK'nın birçok ülke ve kuruluşun terör örgütleri listesinde olmasına karşın, terör örgütü PKK'ya karşı alınan önlemlerin uygulamada zayıf olduğunu söyledi.

Amerikan-Türk Konseyi'nin (ATC) Washington'da düzenlenen 26. konferansına katılan Orgeneral Ergin Saygun, 11 Eylül saldırılarından tüm dünyaya mesajlar çıktığını bildirdi ve ''Teröre karşı kimse dokunulmaz değil'' diye konuştu. Terörün, bir süper gücü de, yoksul bir devleti de vurabileceğini belirten Saygun, 11 Eylül ile birlikte, teröristlerin kullandığı teknoloji düzeyinin geldiği boyutun da görüldüğünü, nerede ne zaman terörün vuracağının bilinmemesinin, terörle mücadelede manevra yeteneğini zorlaştırdığını kaydetti.

''Dünya, 11 Eylül'den bu mesajları aldı. Bizim mesajımız PKK ile ilgili'' diyen Saygun, ''Marksist-Leninist'' olarak nitelediği terör örgütü PKK'nın, dini de eylemlerine alet ettiğini söyledi.

Teröre karşı BM Güvenlik Konseyi'nin, NATO'nun ve Avrupa Birliği'nin kabul etmiş olduğu belgelere ilişkin örnekler veren Saygun, buna karşın PKK'ya karşı pekçok ülkenin, çok düşük düzeyde önlem aldığına işaret etti ve ''Belgeleri kabul edebilirsiniz ama önemli olan uygulama'' dedi. Saygun, Avrupa Parlamentosu'nda PKK'lı katılımcıların yer aldığı bir toplantının resmini de gösterdi.

PKK'nın, uyuşturucu ve insan kaçakçılığı ve kara para aklama gibi faaliyetlerinin yanısıra, Avrupa temelli Roj TV gibi kanallar aracılığıyla propagandasını sürdürdüğünü belirten Saygun, PKK'nın ana üssünün Kandil dağı olduğunu ve Irak'ta 3 bin 500 PKK militanının bulunduğunu anlattı.

PKK'nın Kuzey Irak'ta kendisine güvenli barınma olanağı bulduğunu, lojistik ve silah ihtiyaçlarının karşılandığını dile getiren Saygun, Kuzey Irak'ta futbol oynayan PKK üyelerinin resimlerini gösterdi. Saygun, PKK militanlarının kendilerini güvende hissettiğini ve gazetecilere röportajlar verdiğini hatırlattı.

Irak'ta etnik şiddetin büyümesinin bölgede en büyük endişe kaynağı olduğunu anlatan Saygun, mezhep kavgasının tüm Ortadoğu'ya yayılması riskine işaret etti.

İran'ın nükleer arayışına da değinen Saygun, ''Bir çözüme ulaşılacağını umuyoruz'' diye konuştu ve tüm diplomatik çabaların desteklendiğini vurgularken, Ortadoğu halkının, nükleer silahlardan arındırılmış bir ortamda yaşamayı hakettiğini bildirdi.

ABD Genelkurmay Başkan Yardımcısı Edmund Giambastiani de PKK gibi sorunların ortadan kaldırılması konusunda iyimser olduğunu ifade ederek, Türk-ABD ilişkilerinin güçlü olmayı sürdürdüğünü bildirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title