Haberler

PKK, Vali Yardımcısını Hedef Aldı

Hakkari Vali Yardımcı Edip Çakıcı, Çukurca İlçesi'ne giderken, yola döşenen mayın PKK'lılar tarafından patlatıldı.

Hakkari Vali Yardımcı Edip Çakıcı, Çukurca İlçesi'ne giderken, yola döşenen mayın PKK'lılar tarafından patlatıldı. Mayının araç 30 metre geçtikten sonra patlaması sayesinde ölen ya da yaralanan olmadı.

Çukurca İlçe Kaymakamlık görevine vekaleten bakan Hakkari Vali Yardımcısı Edip Çakıcı, bugün saat 10. 30 sıralarında ilçeye gittiği sırada Hakkari-Çukurca karayolunun 50'nci kilometresindeki Doğanlı Köyü yakınında bir grup PKK'lı terörist tarafından yola tuzaklanan mayın uzaktan kumanda ile patlatıldı. Patlamanın Vali Yardımcısı Çakıcı'nın geçtikten sonra 30 metre yakınında olması olası faciayı önledi. Patlama sonrası olay yerine çok sayıda güvenlik güçleri sevk edildi.

Hakkari Valisi Muammer Türker, patlamada can kaybı veya araçlarda herhangi bir hasar olmadığını belirterek, şöyle dedi:

"İzinde olan Çukurca Kaykamlık görevine vekaleten bakan Vali Yardımcısı bu sabah emniyet ekipleri eşliğinde Çukurca'ya giderken, karayoluna tuzaklanmış mayın patladı. Kaymakamın geçisinden çok kısa bir süre mayın patlaması sonucu can kaybı ve hasar meydana gelmemesi sevindirici. Patlama ardından derin çukurun oluştuğu olay yerinde gerekli inceleme başlatırılırken, bölgede operasyonlar sürüyor. "

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title