Haberler

PKK Terör Örgütünden Çözülmeler Devam Ediyor

Hakkari'nin Yüksekova İlçesinde, Terör Örgütü PKK'nın Siyasi Yapılanması İçerisinde Faaliyet Gösterirken Yakalanıp Cezaevine Konulan, Serbest Bırakıldıktan Sonra Örgütün Dağ Kadrosuna Katılan Terörist, Kaçarak Bir Süre Türkiye'de Sahte Kimlikle Yaşadıktan Sonra Ailesinin Yardımı ile Güvenlik Güçlerine Teslim Oldu.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, terör örgütü PKK'nın siyasi yapılanması içerisinde faaliyet gösterirken yakalanıp cezaevine konulan, serbest bırakıldıktan sonra örgütün dağ kadrosuna katılan terörist, kaçarak bir süre Türkiye'de sahte kimlikle yaşadıktan sonra ailesinin yardımı ile güvenlik güçlerine teslim oldu.

Hakkari Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada güvenlik kuvvetleri tarafından sürdürülen kararlı ve etkili mücadele neticesinde personel, lojistik ve moral yönünden çöküş içerisine giren PKK/KONGRA-GEL terör örgütünde yaşanan çözülmeler ve örgütten kopmaların devam ettiği belirtildi. Açıklamada, "Bu kapsamda Hakkari İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan istihbarı çalışmalar neticesinde 22 Şubat 2008 tarihinde bir terörist daha teslim olmuştur. Kendiliğinden gelerek Yüksekova İlçe Jandarma Komutanlığı'na teslim olması sağlanan Ali Kod M.B. isimli terör örgütü mensubu, verdiği ifadeye göre, 1990-1993 yılları arasında terör örgütünün siyasi yapılanması içerisinde faaliyet göstermiş ve 1993 yılında yakalanarak cezaevine konulmuştur. 1995 yılında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştır. Ailesi ile yaşadığı problemlerden dolayı Irak'ın kuzeyinde bulunan terör örgütü kampına katılmıştır. Terör örgütü içerisinde kaldığı süre zarfında örgütün gerçek yüzünü görerek ayrılmaya karar vermiştir. Terör örgütü tarafından yapılan 'teslim olanı devlet öldürür, işkence yapar' propagandasından etkilenerek teslim olmaksızın Antalya ve İstanbul illerinde sahte kimlikle yaşamaya başlamıştır. Terör örgütü, M.B.'yi işbirlikçileri vasıtasıyla takip ettirerek tekrar irtibat kurmuş, metropollerde yapılacak eylemlerde rol alması ya da geri dönmesi yönünde tehditlerde bulunmuştur. Tüm tehditlere rağmen terörist bir eylemde bulunmayı reddetmiştir" denildi.

Hakkari İl Jandarma Komutanlığı'nın M.B. ile ailesi vasıtasıyla irtibata geçtiği ve Yüksekova İlçe Jandarma Komutanlığı'na teslim olmasının sağlandığı belirtilen açıklamada, teröristin 23 Şubat 2008 günü çıkarıldığı adli makamlarca tutuklandığı belirtildi.

Açıklamada ayrıca, güvenlik güçlerinin bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlarının kararlı bir şekilde devam ettiği de bildirildi.

(FT-AKK-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title