Haberler

PKK Telsizindeki İmdat Çığlığı!

Güncelleme:

PKK'nın çok zor günler yaşadığını bizzat Murat Karayılan itiraf etti.

PKK'nın ne kadar zor durumda olduğu telsiz konuşmalarına yansıdı. Gitgide köşeye sıkışan teröristler artık dayanamıyor.

PKK lideri Murat Karayılan'ın emriyle PKK'nın silahlı kanadı HPG tarafından telsiz aracılığıyla yayınlanan talimata göre terör örgütü son süreçte çok büyük kayıplar verdi ve zor günler yaşıyor.

DAHA ŞİDDETLİ SALDIRIN

Yeni Akit'in haberine göre telsiz yayınlarına göre örgütün gerçekleştirdiği eylemlerde bir çok örgüt mensubunun öldüğünü ve pek çok bölge sorumlusu ile irtibat kuramadıklarını bildiren Karayılan, artık dayanamadıklarını söyleyen emrindeki gruplara "Direnin" uyarısında bulunuyor.

Karayılan'ın bu uyarısına karşı telsizden "Mümkün değil, direnecek durumumuz yoktur. Çok kayıp verdik. Gücümüz kalmadı" şeklinde cevap geliyor.

"DAHA ŞİDDETLİ SALDIRIN!"

Talimatta özellikle insansız hava araçları (İHA) sebebiyle gizlenmekte büyük sıkıntılar çekildiğini anlatan Karayılan, büyük bir panik içerisinde dağdaki militanları İHA'lara karşı dikkatli olmaları ve daha şiddetli saldırmaları konusunda uyarılarda bulunuyor.

PKK'LI CENAZELERİNE KATILIMLAR AZALDI

PKK'nın bu paniği kırsalda güvenlik güçlerinin son dönemde artırdığı operasyonlara bağlanıyor. Diğer taraftan PKK'nın şehir yapılanması olan ve paralel devlet olarak tasarlanan KCK'ya yönelik gerçekleştirilen operasyonlar da hız kesmiyor.

Operasyonlar sonrası özellikle şehir eylemlerinin durma noktasına geldiği bildiriliyor. Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel'in "Hayati öneme sahip" dediği operasyonlar sonucu PKK'lı cenazelerine katılımlarda gözle görülür düşüşler yaşanıyor.

PKK'nın söz konusu cenazelerindeki katılımları artırmak için uğraştığı ve cenazeye katılmaları için halka baskı uyguladıkları biliniyordu. Katılımların azalmasında bu baskı ve tehditlerin büyük payı olduğu belirtiliyor.

OPERASYONLAR ÖNCESİ

6-7 Eylül 2010 tarihleri arasında Hakkari'nin çeşitli yerlerinde yapılan operasyonlarda 9 terörist ölü olarak ele geçirilmişti.

Ölen PKK'lılardan Şahin Kendal kod isimli Yusuf Şahin'in cenazesinin defnedilmek için Hakkari'nin İdil ilçesinden Cizre ilçesine götürülmesi esnasında yaklaşık 130 araçlık konvoy cenazeye eşlik etti. Söz konusu cenazesine yaklaşık 11 bin kişi katıldı.

KCK OPERASYONLARI SONRASI

Operasyonlardan sonra PKK'lı cenazelerine katılımlarda büyük düşüşler yaşandı.

2011'in Ekim ayında Beytüşşebap'ta yapılan operasyonlarda ise 3 terörist ölü olarak ele geçirildi. Ölen teröristlerden Ruken Cudi kod isimli Heybet Güngen'in cenazesine ise 200 kişilik küçük bir grup katıldı.

Şubat 2012'de yapılan operasyonlarda öldürülen Zozan kod isimli Emine Güngen ve Hazer İbrahim kod isimli Abdulmecit Kabul adlı teröristlerin Cizre'deki cenazesine katılanların sayısı da 200 kişiyi geçmedi.

11 Temmuz 2012'de ölen teröristlerden Dijvar kod isimli Hasan Algur'un cenazesi ise 14 Ağustos 2012'de defnedildi. Cenazeye katılanların sayısı ise 80-90 kişiye bile ulaşamadı.

Kaynak: Güncel

Murat Karayılan Yusuf Şahin Hakkari Cizre Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title