Haberler

PKK Propagandasını Yaptığı İddiasıyla Tutuklanan Emekli İmam Tahliye Edildi

PKK Terör Örgütünün Diyarbakır'da Propagandasını Yaptığı Gerekçesiyle Hakkında Dava Açılan Emekli İmam Mehmet Nuri Tanrıkulu Tahliye Edildi.

PKK terör örgütünün Diyarbakır'da propagandasını yaptığı gerekçesiyle hakkında dava açılan emekli imam Mehmet Nuri Tanrıkulu tahliye edildi.

Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, tutuklu sanık emekli imam Tanrıkulu hazır bulundu. Sanık Tanrıkulu, bir örgüt üyesinin cenaze törenine katıldığını belirterek, ''Ancak bu cenaze töreninde ne slogan attım ne de yasadışı birşey yaptım. Ben emekli bir imamım. 30 yıl hizmet ettim. Ben dini vecibelerimi yerine getirmek amacıyla kime ait olursa olsun tüm cenazelere katıldım. Eski Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan'ın da cenazesine katıldım, asker cenazesine de. Ben orada Kürtçe

bir konuşma yaptım. Konuşmamda bir ayet ile peygamber efendimizin hadisini okudum. Orada cenabı Allah'ın şehidi nasıl tarif ettiğini anlattım. Kesinlikle iddianamede yazılı olduğu gibi, 'şehitler inançları uğruna yaşamlarını yitirinlerdir, onların felsefelerine, ideolojilerine sahip çıkmayılız, onlar mazlum ve ezilen bir halkın şehitleridir' şeklinde sözler sarfetmedim'' dedi. Mahkeme heyeti sanık Tanrıkulu'nun tahliyesine karar verdi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanık Tanrıkulu'nun 24 Ağustos 2007 tarihinde Şırnak'ın Uludere ilçesin Uzungeçit kırsalı alanının Kader Tepe mevkisinde terör örgütü PKK mensupları ile güvenlik güçleri arasında meydana gelen silahlı çatışmada ölü olarak ele geçirilen 11 terör örgütü mensubundan Diyarbakır nüfusuna kayıtlı 4 terör örgütü üyesi için 30 Ağustos 2007 tarihinde Huzurevler Mahallesi'ndeki Mekke Camisi altında bulunan yas evinde DTP organizesinde açılan taziyeye

katıldığı, burada bölücü ve şiddet içerikli sloganlar atan grup içinde aktif bir şekilde yer alarak terörist cenazelerini sahiplendiği bildirilmişti. Sanık Tanrıkulu hakkında 5 yıl hapis istemiyle dava açılmıştı.

(AŞ-AŞ-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title