Haberler

PKK Propagandası Yaptığı İddia Edilen Emekli İmama Beraat

Terör Örgütü PKK'nın Propagandasını Yaptığı İddiasıyla Diyarbakır'da Tutuksuz Yargılanan Emekli İmam Mehmet Nuri Tanrıkulu Yargılandığı Davadan Beraat Etti.

Terör örgütü PKK'nın propagandasını yaptığı iddiasıyla Diyarbakır'da tutuksuz yargılanan emekli imam Mehmet Nuri Tanrıkulu yargılandığı davadan beraat etti.

Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuksuz yargılanan sanık Mehmet Nuri Tanrıkulu katılmadı. İddia makamı, mütalaasında, sanığın müsnet suçu işlediğine dair mahkumiyete yeter her türlü şüpheden uzak, kesin, somut ve inandırıcı delil elde edilemediğinden beratına karar verilmesini talep etti. Savcı mütalaasında şu ifadelere yer verdi:

''Bilirkişi CD inceleme tutanağına göre sanığın, terör örgütü güdümünde yayın yapan Roj Tv'de, çatışmada ölü ele geçirilen terör örgütü mensuplarını kastederek, 'Şehitler inançları uğruna yaşamlarını yitirenlerdir, onların felsefelerine, ideolojilerine sahip çıkmalıyız. Onlar mazlum ve ezilen bir halkın şehitleridir' dediği şeklinde haberlerin sunulduğu, bu şekilde sanığın terör örgütü güdümünde yayın yapan Roj Tv'de, güvenlik kuvvetleri ile girdikleri çatışmada ölü olarak ele geçirilen terör örgütü

mensuplarına, 'Şehit' diyerek onların konumunu yüceltip, sahiplenerek ve onlara meşruiyet kazandırmaya çalışarak üzerine atılı terör örgütünün ve amacının propagandasını yapma suçunu işlediğinden, cezalandırılması istemiyle kamu davası açılmış ise de sanığın söz konusu sözleri bizzat söyleyerek müsnet suçu işlediğine dair mahkumiyete yeter her türlü şüpheden uzak, kesin, somut ve inandırıcı delil elde edilemediğinden sanığın beratına karar verilmesi talep olunur''.

Mahkeme heyeti sanık Tanrıkulu'nun mahkumiyetine yeterli her türlü şüpheden uzak, kesin ve inandırıcı deliller elde edilemediğinden beraatına karar verdi. Tanrıkulu hakkında, Terörle Mücadele Kanunu'nun 7/2. maddesinde yer alan ''Terör örgütünün propagandasını yapmak'' suçu uyarınca 5 yıl hapis cezası isteniyordu.

(AŞ-ZG-CMH-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title