Haberler

PKK'nın Silahlı Eylem Yıldönümüne Önlem

Güncelleme:

Batman Valiliği, PKK'nın kuruluş ve silahlı yıldönümü nedeniyle, olası olayları önlemek amacıyla kent genelinde toplantı ve yürüyüş yasağı getirdi.

Valilikten yürüyüş ve toplanma yasağı kararı

Batman Valiliği tarafından yapılan açıklamada, il genelinde toplantı ve yürüyüş yasağı getirildiği belirtildi.

Alınan kararın, PKK'nın 15 Ağustos silahlı mücadelenin yıldönümü nedeniyle olası olay ve eylemlerine karşı bir tedbir olduğu öne sürüldü.

Yasağın 15 ile 18 Ağustos tarihleri arasında geçerli olduğunun bildirildiği açıklamada, PKK'nin Türkiye'deki ilk eyleminin 15 Ağustos 1984 tarihinde yapılması ve her yıl bu tarihte bölgede toplumsal olayların yaşanması nedeniyle böyle bir karar alındığı kaydedildi.

Açıklamada, "2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu kapsamında, yapılacak olan her türlü yürüyüş, basın açıklaması, miting, çadır kurma, stant açma, oturma eylemi vb. türdeki tüm etkinlikler, bu etkinlikler öncesi, sırası ve sonrasında oluşabilecek şiddet hareketleri gerekçesiyle 15-16-17-18 Ağustos tarihleri arasında Batman il genelinde yasaklanmıştır." denildi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Batman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title