Haberler

PKK'nın Saldırılarına Tepki

Türkiye'deki huzur ve güven ortamını baltalamaya yönelik hain saldırılar gerçekleştiren terör örgütü PKK'nın, saldırılarında güvenlik güçleri ve sivillerin yanı sıra siyasi partileri ve siyasetçileri de hedef alması tepkiyle karşılandı.

CEMAL AŞAN - Türkiye'deki huzur ve güven ortamını baltalamaya yönelik hain saldırılar gerçekleştiren terör örgütü PKK'nın, saldırılarında güvenlik güçleri ve sivillerin yanı sıra siyasi partileri ve siyasetçileri de hedef alması tepkiyle karşılandı.

Sivilleri hedef alan ve masum insanların hayatına neden olan saldırılar gerçekleştiren PKK'lı teröristler, korku saldığı vatandaşların terör örgütüne tepkilerini ortaya koymalarını engellemeye çalışıyor.

Terör örgütü elebaşlarının son zamanlarda bölgedeki siyasetçi ve yerel yöneticileri de hedef göstermesiyle saldırılarını artıran örgüt üyeleri ve yandaşları, hainlikte sınır tanımıyor.

Son zamanlarda AK Parti Beytüşşebap İlçe Gençlik Kolları Başkanı Naci Adıyaman'ı, 1 Kasım 2015'teki Milletvekili Genel Seçimi'nde AK Parti Hakkari 1. sıra adayı Ahmet Budak'ı, AK Parti Özalp İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Muştu'yu, AK Parti Dicle İlçe Başkanı Deryan Aktert'i, İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Van'ın Erciş ilçesinde Belediye Meclis Üyesi olarak görevlendirilen Latifiye Mahallesi Muhtarı Mehmet Şerif Doğu'yu düzenledikleri saldırılarla katleden teröristler, 25 Ekim'de de AK Parti Muradiye Gençlik Kolları Başkanı Selçuk Yay'ın evine bombalı saldırı düzenledi.

PKK'nın hain saldırılarına tepki

AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör örgütünün amacının kaos ve bölge insanı üzerinde korku oluşturmak olduğunu söyledi.

Terör örgütünün bölgede kendilerinden olmayanlara siyaset yapma hakkı tanımadığını vurgulayan Soğanda, AK Parti Muradiye Gençlik Kolları Başkanı Yay'a yönelik yapılan saldırıyı kınadı.

Yay'ın da bir Kürt olduğunu ve bölge insanına hizmet etmeye çalıştığını anlatan Soğanda, "Terör örgütü bu hizmet faaliyetlerinin yürütülmesini hazmedemiyor. İnsanların huzur ve refaha kavuşmasını istemiyor. Bu amaçla son zamanlarda bölgede AK Parti teşkilatlarına yönelik saldırılarını arttırdı." diye konuştu.

"Terör örgütünün saldırılarından korkmayacağız"

Kürtlerin hakkını savunmak için ortaya çıktığını iddia eden terör örgütünün, emperyalist güçlerin maşası olduğunun ortaya çıktığını vurgulayan Soğanda, şöyle konuştu:

"Bizler Kürt'üz. Bu topraklarda siyaset yapmaya çalışıyoruz ama terör örgütü siyaset yapan arkadaşlarımıza saldırıyor. Bölgede kendilerinden başka bir siyasi anlayışın olmasına tahammül edemiyorlar. Ama biz bunların saldırılarına rağmen halkın içinde olmaya, sıkıntılarıyla ilgilenmeye devam edeceğiz. Biz terör örgütünün saldırılarından korkmayacağız ve alanda çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Kardeşimizin evine yapılan bombalı saldırıyı nefretle lanetliyorum."

"Siyaset yapmaya devam edeceğiz"

HÜDA PAR Van İl Başkanı Rasim Sayğın da terör örgütünün bölgede siyaset yapan insanları hedef alan saldırılarını arttırdığını dile getirdi.

Terör örgütünün son dönemlerde artan saldırılarıyla bir şiddet sarmalı yaratmaya çalıştığına işaret eden Sayğın, şunları kaydetti:

"Siyasetçilere yönelik saldırıları kabul etmek mümkün değil. Terör örgütünün amacı bölge halkını korkutmak ve siyasileri etkisiz bırakmaktır. Siyaset yerine baskı ve şiddetle bir kaos ortamı yaratılmak isteniyor. Son zamanlarda gerçekleştirilen etkili operasyonlarla gerileyen partilerine yönelik halkın tepkisini dile getirmesini engellemek amacıyla bu saldırılar yapılıyor. Vatandaşların üzerinde baskı kurularak sindirmeye çalışıyorlar. Ama halkımız onlara verdiği desteği çekmeye başlamıştır. Bölgede siyaset yürütenlere yapılan saldırılara son verilmesi gerekiyor. Biz bölgede siyaset yapmaya devam edeceğiz."

Kaynak: AA / Güncel

AK Parti Türkiye PKK Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title