Haberler

PKK'nın Bombaları Bulundu

Şırnak'ta, Bölücü Terör Örgütü Mensupları Tarafından Kullanılan Bir Binada PKK'nın Patlayıcıları Bulundu.

Şırnak'ta, bölücü terör örgütü mensupları tarafından kullanılan bir binada çeşitli mühimmat bulundu.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Şırnak ili İdil ilçesi Yavşan köyü bölgesinde, güvenlik güçlerince icra edilen arama sonucu, bölücü terör örgütü mensupları tarafından kullanılan metruk bir binada, 14 kilogram TNT, 25 gram A-4 plastik patlayıcı, 9 metre infilaklı fitil ile 1 adet cep telefonu bulundu.

Bulunan patlayıcı maddeler yerinde imha edildi. (ANKA)

2009'DA 322 TERÖRİST ETKİSİZ

Genelkurmay Başkanlığının bölücü terör örgütüyle mücadeleye ilişkin bilgilere göre, güvenlik güçleri 2009 yılı içerisinde 105 teröristi sağ, 61 teröristi de ölü ele geçirdi.

Teröristlerden 156'sı ise güvenlik güçlerine teslim oldu. Teslim olan teröristler yoğunluklu olarak Irak'ın kuzeyindeki terör örgütü kamplarından kaçarak Türkiye'ye geldi. Bu çerçevede Silopi'de; Ekimde 8, Kasımda 9, Aralıkta 20 terörist teslim oldu.

Aralık ayında toplam 25 terörist teslim olurken bu rakam, yıl boyunca bir ayda teslim olan en fazla terörist sayısı oldu.

En çok terörist Eylül ayında etkisiz hale getirildi. Eylülde 38 terörist, Mayısta 37, Nisan ve Haziranda 31'er terörist etkisiz hale getirildi. Sağ olarak yakalanan teröristlerin sayısı ise en yüksek rakama, 19 teröristle yine Eylül ayında ulaştı.

Terörle mücadele kapsamında yurt içinde ve yurt dışında önceki yıl gerçekleştirilen operasyonlarda ise 1062 terörist etkisiz hale getirilmişti. Bunlardan 670 terörist ölü, 218 terörist sağ ele geçirilirken, 174 terörist de güvenlik güçlerine teslim olmuştu. (Anadolu Ajansı)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title