Haberler

PKK'nın Ana Para Kaynağı Almanya

Türkiye'ye Karşı Kanlı Bir Terör Kampanyası Yürüten PKK, Almanya'da Yaşayan Kürtler'den Her Sene Zorla Milyonlarca Euro Para Topluyor.

Türkiye'ye karşı kanlı bir terör kampanyası yürüten PKK, Almanya'da yaşayan Kürtler'den her sene zorla milyonlarca euro para topluyor.

Almanya iç istihbarat kurumu BfV'nin sözcüsü, ülkede 600 bin Kürt kökenli insan yaşadığını ve bunların bir kısmının gönüllü olarak PKK'ya para yardımında bulunduğunu, çoğunun da PKK tarafından yapılan şantaja boyun ederek zorla para verdiğini ifade etti. İsminin açıklanmasını istemeyen sözcü, "PKK bu şekilde her sene milyonlarca euro topluyor" dedi.

Sözcü, kimin gönüllü olarak kimin de mecburi olarak para verdiğini tespit etmenin zor olduğunu kaydetti. PKK'nın Kürt iş adamlarının iş yerlerini yakma tehdidinde bulunduğu belirtildi.

Berlin'de üniversitede Orta Doğu uzmanı olan Michael Pohly de, PKK'nın son 2 senede Almanya'da faaliyetlerini çok arttırdığını söyledi. Polis de PKK'nın Almanya'da haracın yanı sıra uyuşturucu kaçakçılığından da gelir elde ettiğini bildirdi. Bremen'deki emniyet amiri Holger Muench, "Yapılan soruşturmalarda PKK'yla uyuşturucu tacirleri arasında bağlantı olduğu tespit edildi" dedi.

Almanya'da Türk asıllı milletvekili Cem Özdemir, Almanya'nın PKK'yla mücadelesinin yeterli olmadığını söyledi. Özdemir, PKK'nın halen Almanya'da çok faal durumda olduğunu ifade etti.

Almanya'da son senelerde PKK adına para toplayan çok sayıda kişi tutuklandı. Türk istihbaratına göre PKK her sene 300 milyon euro topluyor. Almanya, 1993'te Türk ve Alman iş yerlerinin yakıldığı saldırılardan sonra PKK'yı yasaklamıştı. Almanya'da PKK'nın 11 bin 500 üyesi olduğu tahmin ediliyor.

(AFP-EA-EA-ÖZ-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title