Haberler

"PKK Meclis Vekillerini Hedefine Aldı"

Güncelleme:

MHP Genel Başkan Yardımcısı Edip Semih Yalçın, "Bir iken üç olan PKK terörünün, meclis vekillerini dahi hedefine aldığını görmektesiniz" dedi.

MHP Zonguldak İl Başkanlığı kongresinde konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Edip Semih Yalçın, "Bir iken üç olan PKK terörünün meclisin, meclis vekillerini dahi hedefine aldığını görmektesiniz. Bu bir kaos yaratma gayretidir" dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Zonguldak İl Başkanlığı kongresi Genel Maden İşçileri Sendikası Salonu'nda gerçekleştirildi. Genel Başkan Yardımcısı Gaziantep Milletvekili Edip Semih Yalçın, MHP Genel Sekreter Yardımcısı Abbas Bozyer, MHP İl Başkanı Mustafa Korkutan, MHP İl Başkan Adayı Hamdi Ayan, sivil toplum örgütü temsilcileri ve partililer katıldı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunduğu programda konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Edip Semih Yalçın, "Son dönemde son yıllarda çok iyi şeylerin olduğunu söylememiz imkansızdır. Sizlerde takdir edersiniz bu gün gelinen noktada bu ülkenin uçuruma geldiğini alenen söylemekte hiçbir eksik yoktur. Çünkü terörün geldiği boyutu irdelemeye başladığınızda, özellikle Ortadoğu'nun haline baktığınızda Türk dış politikasının maalesef çıkmaza sokulduğunu görmeniz mümkündür. Son olayların da artık birken üç olan PKK terörünün meclisin, meclis vekillerini dahi hedefine aldığını görmektesiniz. Bu bir kaos yaratma gayretidir. Bu ülkeye terörün istediği ve arzu ettiği anlamda bir kalkışma provası gerçekleştirme gayreti içerisindedir. Şemdinli'de meydana gelen olayların izahı bu şekildedir" diye konuştu.

Suriye üzerindeki baskılar nedeniyle PYD'nin şekillendiğinin ifade eden Yalçın, "PKK birken üç oldu derken bu noktada kast ettiğimiz daha düne kadar Kandil merkezli bir PKK illetiyle uğraşan ülkemiz Suriye ile olan ilişkiler veya emperyalist ülkelerin Suriye üzerindeki baskıları sonucunda PYD Kuzey Suriye'de ikinci bir PKK şekillenmesi meydana geldiğini görüyoruz. Bu da Türkiye için bir tehlikedir. Bu da ikinci bir terör örgütü anlamına gelmektedir. Bu uygulamada mevcut siyasi iktidarın 10 yıllık beceriksiz terörle mücadele politikasının sonucudur. Bu iktidar 57 hükümetten terörü sıfır noktasında devralmıştır. Cumhuriyet tarihinde eşi benzeri görülmemiş noktaya yükseltmiş ve şu anda ülkeyi ve ülkenin geleceğini bağımsızlığını tehdit eder duruma gelmiştir. İran ile yine terör konusunda anlaşmazlığa düşmemiz ve İran destekli bir PJAK'ın üçüncü bir tehdit olarak sınırımızın ötesinde Türkiye'ye tehditler savuracak noktaya gelmiştir. İran Genelkurmay Başkanını ifadeleri yenilir yutulur türden değildir. Hiçbir ülke Türkiye'ye diş gösterememelidir. Siyasi irade yanlışları doğru olarak ifade etme gayreti on yıldır mesafe kaydetmektedir. Muhalefet partileri bu gerçekleri sizlerle paylaşmaya sizlere yeri geldiğinde şikayet etmeye ve sizlerle dertleşmeye ilan ediyoruz" diye konuştu.

"TÜRK SİYASETÇİLERİ BÜYÜK İMTİHAN VERECEK"

İleriki süreçte Türkiye'de üç seçim yapılacağını ifade eden MHP Genel Başkan Yardımcısı Edip Yalçın, "Önümüzdeki üç yıla vurgu yaparken 2013 yılının son baharında eğer öne alınırsa bir yerel seçimin olma ihtimalinin yüksek olmasıdır. 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimi yapılacaktır. 2015 yılında genel seçimler yapılacaktır. Her bir yıl Türk halkı sandığa gitmek suretiyle biz siyasilerle alakalı notunu verecek. Reyini beyan edecek. ve netice itibariyle bu sefer sadece bir partiyi düşürmek diğerini çıkartmak değil de ülkenin geleceği ile alakalı çok önemli dönemeçlerin nasıl geçileceğine ve bu yetkiyi kime vereceğine işaret edecektir. Bu güne kadar Türkiye devleti bir çok seçim yapmıştır. Ama önümüzdeki üç yıl bu ülkenin bekası adına önemlidir. Şayet biz siyasi partiler sizlerden alacağımız destek ile bu manevrayı sağlıklı bir şekilde atlatamayacağımız taktirde bu üç yıl sonrası için çok iyi şeyler söyleyemeyeceğiz. Komisyondaki anayasa değişikliğini eklediğinizde gelecekle alakalı Türk siyasetçileri çok büyük bir imtihan verecektir. Bu çizdiğim tablo içinde MHP şu anda yaptığımız bu kongreleri vasıtasıyla bu yarışa 4 Kasımdan itibaren hazır hale gelecektir. Bunu alenen ifade ediyorum. Yenilenen nöbet devri yapan arkadaşlarımla birlikte yeni yapılarla Türkiye'nin geleceğini taşıyabilecek geleceği şekillendirecek bir daveti gerçekleştireceğiz. Bu davet Türk milliyetçilerinin MHP'nin mensuplarının sizlere yaptığı davettir. Bu davet bir ve bütün olarak tek devlet tek bayrak olarak devam edecektir" şeklinde konuştu.

"MHP TEK BAŞINA KALDI"

MHP'nin yalnız ve son kale olarak kaldığını sözlerine ekleyen Yalçın, konuşmasını şöyle tamamladı:

"MHP yalnızdır ve tek başına kalmıştır. Adeta son kale olarak kalmıştır. 2013 yerel seçimleri ile birlikte orada elde edeceğimiz başarıyla inşallah 2015 genel seçimlerinde iktidarın kapısını aralayacağız. İnandığımı söylüyorum. MHP ilk imtihanını önümüzdeki yerel seçimlerde çok ciddi başarılar elde etmek suretiyle alacaktır. Buna inanıyoruz. Bu aziz milletten emaneti MHP'ye vermesinin zamanı geldiğine inanıyoruz. 43 yıllık bir siyasi partiyiz. 43 yıllık bir hareketiz. Bu siyasi tarihimizde birincisi 80 öncesi ve 80 sonrası dönemde sadece hükümetlerde ortaklık yaptık. Bunu şikayet olarak söylemiyorum. Bizden önceki siyasi kadro ama artık bu hareket ve bu hareketin mensupları tek başına iktidar olma yetkisi istiyor. 43 yıldır iktidar olamama talihsizliğini bu hareket üzerinden atmalıdır. Vereceğimiz imtihanla da bunu gerçekleştireceğiz."

Genel Başkan Yardımcısının konuşmasının ardından Hamdi Ayan'ın aday olduğu İl Başkanlığı seçimi tek liste ile gerçekleştirildi. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Milliyetçi Hareket Partisi Edip Semih Yalçın Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title