Haberler

PKK İçinde Askeri Darbe Girişimi

Güncelleme:

Dağlıca baskını PKK'nın bölünmenin eşiğinde olduğunu ortaya çıkardı.

Son Dağlıca baskının ardından, öne çıkan önemli noktaların başında terör örgütü PKK içindeki Murat Karayılan – Fehman Hüseyin savaşı geliyor.

Özellikle 8 askerin şehit edildiği saldırının ardından Murat Karayılan ile Fehman Hüseyin arasında olduğu iddia edilen anlaşmazlık, örgüt içerisinde gözle görülür bir hale geldi.

GENERAL FEHMAN, BAŞBAKAN KARAYILAN'A KARŞI

Terör örgütü PKK içindeki Suriye yanlısı kanat ile Türkiye yanlısı kanat arasındaki kavga çatışma düzeyine çıkmış bulunuyor. Öcalan sonrası Murat Karayılan'ı örgütün lideri olduğu için "Başbakan" olarak düşünürsek Karayılan'ın emrinde hareket eden "General" düzeyindeki Fehman Hüseyin'in, Karayılan'ın barışçı söylemlerine isyan edip bir anlamda askeri darbe yaptığı söylenebilir.

Karayılan'ın son verdiği röportajdaki barış söylemlerine karşı, savaş söylemi ile cevap veren 'Cellât' ve 'Doktor Bahoz' lakaplı Fehman Hüseyin, Dağlıca baskını ile çatışma ortamını yeniden başlatmış oldu.

DERİN KADRO'NUN HEDEFİNDEKİ İSİM

Murat Karayılan, Öcalan'ın yakalanmasının ardından örgütte bir numaralı pozisyona getirilmesine rağmen örgüt içi derin kadro tarafından hiç rahat bırakılmadı. Karayılan'ın, PKK liderliğine getirildiği ilk günden bugüne, örgütün tamamına muktedir olamadığı birçok kez gündeme getirilmişti.

Karayılan'ın PKK içerisinde, korkusundan dolayı sürekli olarak Kandil'i turladığı ve bir komplo kurulmasına karşı sürekli temkin içerisinde hareket ettiği söyleniyor…

Bunun en bariz örneklerinden biri 2012 nevruz kutlamalarının olduğu dönemde ortaya çıkan telsiz konuşmaları. Fehman Hüseyin ile Karayılan arasındaki düşmanlığı ifade eden konuşmada ilginç detaylar yer alıyordu.

'Zilan' ve 'Şeyhmuz' kod adlı örgüt elemanlarının konuşması şu şekildeydi;

Zilan : Medya (Murat Karayılan'ın telsiz kodu) hiç ortada yokmuş. Rojhat (Fehman Hüseyin'in telsiz kodu) ve Rüstem (Sofi Nurettin telsiz kodu) birlikte cephe yapmış.

Şeyhmuz : Roj'un tüm sahalarında hiç ses vermemiş. Mesaj bile göndermemiş Medya.

Zilan : Yoldaş Medya gölgesinden korkar olmuş!

Şeyhmuz : Heval sen cihazını iyi kontrol ettin mi, kendal (kripto) durumundasın öyle mi?

Zilan : Öyledir heval, niçin sordun?

Şeyhmuz : Roj duyarsa ikimizi de çağırır, ondan.

Zilan : Kendaldayım merak sarma.

Şeyhmuz : Medya kayıplardan Rojhat ve Rüstem'i sorumlu yapıyormuş.

Zilan : Öyleymiş yoldaş. Roj sahasından gelen heval anlattı. Medya kendi korumalarını da artırmış.

Zilan : Botan sahasında çok heval kaybedilmiş. Nokta operasyonlar yapılmış...

Yukarıdaki konuşmalarda da gözüktüğü gibi Murat Karayılan'a karşı Fehman Hüseyin ve Sofi Nurettin gibi Suriye-İran koordineli PKK kanadı, Murat Karayılan'a karşı bir cephe açmış durumda.

Nitekim bu kopmanın derinleştiği tarihlerden biri de 16 Eylül 2010 tarihindeki Hakkâri saldırısı olmuştu.

Hakkari'deki sivil saldırıda ölen 9 kişinin ardından olaydan Fehman Hüseyin'i sorumlu tutan Karayılan, tasfiye etmek istemesine rağmen bunu başaramamış ve Fehman Hüseyin'in Suriye'ye geçişi ile ipler kopmaya başlamıştı.

Karayılan ile Fehman Hüseyin arasındaki en büyük farklardan biri de,  Karayılan'ın Avrupa'da uzun süre yaşamış olması. Ayrıca, Karayılan derin Ankara yapılanması ile ilişki içerisinde olan bir isim değil. Örgüte 1979 katılımlı.

F.Hüseyin ise Derin Ankara-Suriye-İsrail ve İran yapılanmasının operasyonel ayağını oluşturuyor. Hüseyin, şiddet ve kanla beslenerek örgüt içindeki gücü kendi tarafına çekmeye çalışırken, Karayılan da örgütteki liderlik karizmasını kaybetmemek için ara ara şiddete yöneliyor ve örgütü elinde tutmaya çalışıyordu.

KARAYILAN ÖLDÜRÜLECEK MİYDİ?

Oslo görüşmelerinin ardından barış için sona yaklaşıldığı 2011 Ağustos'u da Murat Karayılan ile Fehman Hüseyin arasında büyük ayrışmaya neden olmuş, Karayılan bir süre sessiz kalmak zorun

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Murat Karayılan Fehman Hüseyin Dağlıca Suriye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title