Haberler

Pkk, 33 Yıldır Kan ve Gözyaşından Besleniyor

Terör örgütü Pkk, Siirt'in Eruh ve Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde gerçekleştirdiği ilk silahlı saldırılarının ardından 33 yıl boyunca düzenlediği alçakça saldırılarla, Türkiye'de huzur ve kardeşliği bozmayı planlıyor.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu başta olmak üzere Pkk'lı teröristlerce ülke genelinde binlerce asker ve sivilin haince katledildiği saldırılar, 15 Ağustos 1984'te başlatıldı. Eli kanlı terör örgütü Pkk, 15 Ağustos 1984 akşamı saat 21.30'da Eruh ve Şemdinli'de gerçekleştirdiği ve 1 askerin şehit olduğu, 9 asker ile 3 sivilin yaralandığı ilk saldırılarının ardından 33 yıldır kan ve gözyaşından besleniyor.

Terör örgütünün Eruh ve Şemdinli ilçesindeki saldırıları, katliam fişeğinin ilk işaretiydi. İlk silahlı saldırılarının ardından 33 yıl boyunca düzenlediği alçakça saldırılarla terör örgütü, Türkiye'de huzur ve kardeşliği bozmayı sürdürüyor.

Terör örgütü Pkk, en önemli finans kaynaklarından biri olan uyuşturucu ticareti ve kaçakçılıktan yılda kazandığı 1,5 milyar dolar ve aldığı dış desteklerin yardımıyla saldırılarına devam ediyor.

Asker, polis, sivil, genç, yaşlı, çocuk, öğretmen, işçi ayrımı gözetmeden kendisine karşı çıkan herkesi hedef alan PKK terör örgütü, özellikle son dönemde yapılan başarılı operasyonlarla yok olmaya doğru gidiyor.

Eruhlular terör belasından kurtulmak istiyor

Terör örgütü PKK'nın ilk saldırıyı gerçekleştirdiği Siirt'in Eruh ilçesinde vatandaşlar terör örgütüne büyük öfke duyuyor.

Babası 1994 yılında PKK'lı teröristlerce katledilen Eruh Belediye Başkan Yardımcısı Remzi Aksu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şehit çocuğu olarak her zaman devletin yanında, bir ve beraber olduklarını, kanlı terör örgütüne kimsenin prim vermemesi gerektiğini belirtti.

Her birlikte kardeşçe birlik içerisinde yaşayacaklarını dile getiren Aksu, "Terör örgütü 33 yıldır bu saldırılarına devam ediyor. Kesinlikle hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacaklarını bilmeleri gerekiyor. Terör örgütü babamı şehit etti. Bunu ne bizler ne çocuklarımız ne de torunlarımız unutacak." dedi.

10 yaşında ilk terör saldırısını yaşadı

Eğitim Bir-Sen İlçe Temsilcisi Mehmet Beştaş da 15 Ağustos 1984 tarihini unutamadığını, o gün büyük bir travma yaşadıklarını aktardı.

Terör saldırısının yaşandığı yıl 10 yaşında olduğunu, silah sesleriyle irkildiğini anlatan Beştaş, şunları anlattı:

"Silah sesleri o kadar çoktu ki ne olduğunu biz de bilmiyorduk. Bir anda caminin hoparlöründen sesler duymaya başladık. Meğerse sabah öğrendik ki teröristler propaganda yapıyormuş. Küçük bir çocuktuk ama olanları merak edip soruyorduk. Jandarma Onbaşı Süleyman Aydın adında bir askerimiz şehit edilmişti. Yaralıların da olduğunu öğrendik. 33 yıl geçti hala terör örgütüyle yatıp kalkıyoruz ama Allah'a şükürler olsun ki devlet büyüklerimizin de dediği gibi hala iriyiz, diriyiz, biriz ve bir olmaya da devam edeceğiz. Bunun aksini kimse düşünmesin. Ülkemiz daha da güçlendi, millet olarak daha çok kenetlendik. Bizler, yarınlarımıza umutla bakıyoruz. İnşallah daha güzel günlerimiz olacak. Bütün kalbimizle bu olayların sona ereceğine de inanıyoruz."

"Biz terörü değil huzuru seçiyoruz"

Eruh Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkan Vekili Beşir Yıldız ise 15 Ağustos 1984'te terör örgütünün ilk olarak ilçelerini seçtiğini, terör örgütünün saldırılarını lanetlediğini anlatarak, ilçelerinin böyle anılmasından rahatsız olduklarını söyledi.

Babasının gazi olduğunu, bunun acısını en derin şekilde yaşadıklarını kaydeden Yıldız, "Dış mihrakların amacı ülkemize zarar vermek. Ama biz buna izin vermeyeceğiz. Başta Cumhurbaşkanımızın dik duruşuyla ve bunlara fırsat vermemesiyle ülke olarak hepimiz buna karşı geleceğiz. Onlar belki bizim ilçemizi seçtiler ama biz terörü değil huzuru seçiyoruz. Her zaman da teröre karşıyız." ifadelerini kullandı.

Siirt Güvenlik Korucuları ve Şehit Gazi Aileleri Derneği Başkanı İsmail Şehitoğlu, 33 yıl önce terör örgütü PKK'nın ilçeleri ve Şemdinli'ye ilk hain saldırısını yaparak Kürt adı altında ne denli kötülükler yaptığını, Kürtlere ne denli zararlar verdiğini ve Kürtlere zulüm yapacağını ilan ettiğini belirtti.

Şehitoğlu, "PKK terör örgütü şunu bilsin ki Kürtler, vatanseverler asla durmayacak, onlara karşı mücadelesini sürdürecek ve son terörist ölene kadar da bu mücadelesine devam edecektir." dedi.

"Bir daha böyle olayların yaşanmasını istemiyoruz"

Vatandaşlardan Osman Nas da ilçe halkı olarak devletin yanında olduklarını bildirdi.

Nas, "Bir daha böyle olayların yaşanmasını istemiyoruz. Huzur istiyoruz, terör örgütlerinin olmasını istemiyoruz. Kardeşlik içerisinde yaşamak istiyoruz. Çocukluğumuzda geçirdiğimiz travmaları hala içimizde yaşıyoruz. Çok etkilenmiştik. Gençlerimiz olayları belki bilmiyor ama onlara tavsiyem, terör örgütleri hiçbir zaman gelecek için bir şey yapmazlar, her zaman yıkıcı olurlar. Terör olmasaydı burada köprüler, yollar, kanallar, turizm ve gelişme seviyesi yüksek olurdu." diye konuştu.

PKK'nın kanla örülmüş tarihi

Terör örgütünün bugüne kadar gerçekleştirdiği onbinlerce saldırıda, başta bölge halkı olmak üzere aralarında bebekler, kadınlar ve çocukların da bulunduğu binlerce güvenlik görevlisi şehit oldu, bir o kadar sivil vatandaş da yaşamını yitirdi.

Saldırı ve katliamlarını yayın organları aracılığıyla üstlenen terör örgütü PKK'nın 33 yılda gerçekleştirdiği saldırılardan bazıları şöyle:

Pınarcık Katliamı (20 Haziran 1987): PKK'lı teröristler, Mardin Ömerli'ye bağlı Pınarcık köyüne baskın düzenleyerek, 16'sı çocuk, 6'sı kadın 30 kişiyi öldürdü.

Çiftekavak Mezrası Katliamı (21 Eylül 1987): Şırnak'ın Güneyce köyü Çiftekavak mezrasını basan PKK'lılar, 2'si hamile 5'i kadın, 4'ü çocuk 11 kişiyi katletti.

Çobandere Mezrası Katliamı (10 Ekim 1987): Şırnak'a bağlı Çobandere mezrasına saldıran terör örgütü, birçoğu yaşlı, kadın ve çocuk 13 kişiyi katletti, 9 kişiyi yaraladı.

Milan Mezrası Katliamı (18 Ağustos 1987): Kanlı örgüt, Eruh'a bağlı Milan mezrasında aralarında 3 ve 6 günlük bebeklerin de bulunduğu 25 sivili öldürdü. Örgüt, yayın organlarından öldürdüğü çocuklar için "çete üyesi" ifadesini kullandı.

Behmenin Mezrası Katliamı (9 Mayıs 1987): PKK'lı teröristler, Nusaybin'e bağlı Taşköyü'nün Behmenin mezrasında aynı aileden 8'i çocuk, 2'si kadın 11 kişiyi öldürdü.

Haraberk Katliamı (8 Temmuz 1987): Mardin'in Midyat ilçesine bağlı Yuvalı (Anıklı) köyü Haraberk mezrasına saldıran teröristler, aynı aileden 7'si çocuk, 2'si kadın 9 kişiyi katletti.

Peçenek Katliamı (8 Temmuz 1987): Şırnak'ın İdil ilçesine bağlı Peçenek köyü PKK'lı teröristlerce basılarak, kadın ve çocukların da aralarında bulunduğu 16 kişi kurşuna dizildi.

Çobanlar öldürüldü (28 Mart 1988): Şırnak'ın Yağızoymak köyüne saldıran terör örgütü mensupları, 9 çobanı boğarak öldürdü. Örgüt, yaptığı açıklamada, çobanların köy korucusu olduğunu iddia etti.

Mühendisleri kurşuna dizdiler (21 Mart 1990): Terör örgütü, Elazığ-Kovancılar'da yol keserek 9 mühendis ile bir işçiyi kurşuna dizerek öldürdü.

Çevrimli Katliamı (10 Haziran 1990): Şırnak'ın Güçlükonak ilçesine bağlı Çevrimli köyündeki korucu evlerine saldıran PKK, 12'si çocuk, 7'si kadın ve 4'ü korucu 27 kişiyi katletti.

Çetinkaya Mağazası Katliamı (25 Aralık 1991): PKK'lı teröristler, İstanbul Bakırköy'deki Çetinkaya Mağazası'na, gündüz saatlerinde molotofkokteyli ile saldırdı. Çıkan yangında 7'si kadın, biri çocuk 11 kişi hayatını kaybetti.

Pazarcık Katliamı (14 Temmuz 1991): Kahramanmaraş'ın Çağlayancerit ve Pazarcık ilçelerinde köyleri basan PKK militanları, kadın ve çocukların da aralarında bulunduğu 9 kişiyi öldürdü.

Midyat Katliamı (22 Temmuz 1991): Mardin'in Midyat ilçesinde PKK militanları, sivilleri taşıyan araçlara saldırarak 19 vatandaşı katletti.

Cevizdalı Katliamı (1 Ekim 1992): PKK'lı teröristler Bitlis'e bağlı Cevizdalı köyünü basarak, kadın ve çocukların da arlarında bulunduğu 30 kişiyi öldürdü.

Seki Köyü Katliamı (22 Haziran 1992): Batman'ın Gercüş ilçesine bağlı Seki köyünde iki köy korucusunun evini basan PKK'lılar, aralarında çocukların da olduğu 10 kişiyi katletti. Öldürülenler arasında bir aylık bebek de vardı.

Yolaç Köyü Katliamı (27 Haziran 1992): Silvan'ın Yolaç köyünde namaz saatinde cami basan PKK'lılar, 10 kişiyi öldürdü.

Tatvan Katliamı (11 Haziran 1992): PKK militanları Bitlis'in Tatvan ilçesinde durdurdukları minibüsteki 13 kişiyi kurşuna dizdi.

Başbağlar Katliamı (5 Temmuz 1993): Erzincan'ın Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar köyünü basan örgüt, 33 kişiyi katlettikten sonra köyü ateşe verdi.

Bingöl Katliamı (24 Mayıs 1993): Bingöl-Elazığ karayolunda yol kesen PKK'lılar, usta birliklerine giden üniformasız askerlerin bulunduğu otobüsleri durdurdu. Terör örgütü, 33 silahsız askeri şehit etti.

Sündüz Katliamı (18 Temmuz 1993): Van'ın Bahçesaray ilçesinde bulunan Sündüz Yaylası'ndaki saldırıda 14'ü çocuk 24 kişi hayatını kaybetti.

Derince Katliamı (21 Ekim 1993): Derince köyüne saldıran terör örgütü PKK, 24 kişiyi öldürdü, 7 kişiyi yaraladı.

Savur Katliamı (1 Ocak 1994): Mardin'in Savur ilçesine bağlı Ormancık ve Akyürek köylerine saldıran PKK, 11'i çocuk 21 kişiyi katletti.

Yolcuları kurşuna dizdiler (1 Ocak 1994): Elazığ'ın Maden ilçesinde iki yolcu otobüsünü durdurup kimlik kontrolü yapan PKK'lılar 8 kişiyi kurşuna dizdi.

Hamzalı Katliamı (01 Ocak 1995): Diyarbakır'ın Kulp ilçesindeki Hamzalı köyünü basan örgüt, aralarında çocuk, kadın ve yaşlıların olduğu 20 kişiyi katletti. Çok sayıda kişi de yaralandı.

Mısır Çarşısı Saldırısı (9 Temmuz 1998): Eminönü'ndeki Mısır Çarşısı'nda meydana gelen patlamada 7 kişi öldü, 121 kişi yaralandı. Saldırıyı gerçekleştiren PKK'lılar yakalandı.

Anafartalar Saldırısı (22 Mayıs 2007): Ankara Anafartalar Çarşısı'ndaki bombalı intihar saldırısında, 8'i Türk, biri Pakistan uyruklu 9 kişi hayatını kaybetti, 100'den fazla kişi yaralandı. Saldırıyı, PKK'lı Güven Akkuş'un yaptığı tespit edildi.

Güngören Katliamı (27 Temmuz 2008): PKK'lı teröristler İstanbul Güngören'de bombalı saldırı düzenledi. İki bombanın 10 dakika arayla patlatılması sonucu 5'i çocuk 18 kişi hayatını kaybetti, 154 kişi yaralandı.

Kobani olayları (7 Ekim-2 Kasım 2014): DAEŞ'i protesto etmek ve Kobani'ye (Ayn el Arap) destek olmak için sokağa çıkan örgüt yandaşları 31 kişiyi katletti.

Ankara Güvenpark Katliamı (13 Mart 2016): Kızılay Meydanı'ndaki Güvenpark otobüs duraklarına bomba yüklü araçla saldıran PKK'lı teröristler, 36 sivili katletti. Saldırıda 19'u ağır 125 kişi yaralandı.

Bursa Ulu Cami Saldırısı (27 Nisan 2016): Bursa'daki Ulu Cami'nin bahçesinde canlı bombanın düzenlediği saldırıda bir kişi hayatını kaybetti, 13 kişi yaralandı.

Çınar saldırısı (13 Ocak 2016) Diyarbakır'ın Çınar İlçe Emniyet Amirliği ve lojmanına teröristlerce bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda bir polis memuru şehit oldu, biri 5 aylık bebek biri 4 ve diğeri 12 yaşında 3'ü çocuk 6 kişi öldü, 39 kişi yaralandı.

Dürümlü katliamı (12 Mayıs 2016) Bingöl'ün Genç ilçesinde gasbettikten sonra 15 ton patlayıcı yükledikleri kamyonu Diyarbakır'ın Dürümlü mezrası girişinde infilak ettirmesi sonucu 16 kişi yaşamını yitirdi, 23 kişi yaralandı.

Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde 10 Ağustos 2016'da polis servis aracına PKK'lı teröristlerce bombalı araçla düzenlenen saldırıda anne, 2 kızı ve 2 torunu hayatını kaybetti, 5'i polis 12 kişi yaralandı.

Diyarbakır'da saldırısı Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliğine PKK'lı teröristlerce 15 Ağustos 2016'da bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 5 polis memuru şehit oldu, biri çocuk 3 kişi öldü, yaralanan 7'si polis 45 kişi hastaneye kaldırıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Şemdinli Siirt Eruh PKK Politika Güncel Haberler

title