Haberler

Pjak'ın Liderlerinden Hacı Ahmedi:

Brüksel'deki Kürt Enstitüsü'nde Basın Toplantısı Düzenleyen Terör Örgütü Pjak'ın Başındaki İsim Hacı Ahmedi, İran ve Türkiye'nin Pjak'a Karşı İşbirliği Anlaşması İmzaladıklarını Öne Sürdü.

Brüksel'deki Kürt Enstitüsü'nde basın toplantısı düzenleyen terör örgütü PJAK'ın başındaki isim Hacı Ahmedi, İran ve Türkiye'nin PJAK'a karşı işbirliği anlaşması imzaladıklarını öne sürdü.

İran'ın en başından beri PJAK'ı bir ABD uzantısı olarak tanımladığını belirten Hacı Ahmet, bunun doğru olmadığını, PKK ile de hiçbir organik bağları olmadığını kaydetti. Barzani'nin hem Türk operasyonlarına karşı olması hem de PJAK ve PKK'ya karşı olması durumunu nasıl değerlendirdiği sorusuna ise Ahmet şöyle yanıt verdi: "Ne Saddam, ne İran, ne Türkiye, ne de ABD Kandil Dağı'na hiçbir zaman hakim olamadı. Bugünkü Irak hükümeti de bir zamanlar o dağı kullananlardandı. Bu nedenle çelişkili hareket etmeleri normal" diye konuştu.

(ÖK-ÖK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title