Haberler

Piyasaya Çifte Moral

Uluslararası Piyasalarda Yaşanan Düşüşe Karşın Türkiye'de Son Derece Olumlu Bir Gün Geride Kaldı. Özellikle Avrupa'daki Sert Düşüşlere Tam Ters Bir Görüntü Sergileyen İMKB Günü Yüzde 1.89 Yükselişle Tamamladı. Gün Sonunda Endeks 50 Bin 621 Puana Çıktı.

Uluslararası piyasalarda yaşanan düşüşe karşın Türkiye'de son derece olumlu bir gün geride kaldı. Özellikle Avrupa'daki sert düşüşlere tam ters bir görüntü sergileyen İMKB günü yüzde 1.89 yükselişle tamamladı. Gün sonunda endeks 50 bin 621 puana çıktı.

Borsadaki ilginç günü değerlendiren uzmanlar, iki faktöre dikkat çekiyor. Öncelikle Merkez Bankası'nın dün yaptığı sürpriz faiz indiriminin olumlu bir yankı bulduğunu söyleyen uzmanlar, İMKB'nin böylece diğer piyasalardan farklılaştığına dikkat çektiler. Ayrıca bugün uluslararası finans kuruluşu Morgan Stanley'den gelen rapor da piyasadaki olumlu havayı destekledi. Yatırımcılarına portföylerindeki Türk hisselerini artırmalarını öneren Morgan Stanley, yükselişin hızlanmasını sağladı.

Söz konusu iki faktörün borsadaki yükselişi beraberinde getirdiğini belirten Global Menkul Değerler'den Volkan Dükkancık, İMKB'de bundan sonraki seyir için ise yine yurtdışıonın izleneceğini belirti. Dükancık, "yurtdışı düzelmese İMKB'nin de bu seviyeleri aşması zor" diye konuştu.

Borsada yükseliş yönünde bir hareket izlenirken dolar daha sakin kaldı. Sabahki düşüşün ardından dolarda bir toparlanma izlenirken kurlar dünkü seviyelerinde hareket etti. Dolar/YTL kuru 1.2600-1.2630 bandına sıkıştı.

     

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title