Haberler

Piyasanın Keyfi Yok

Uluslararası Piyasalara Bağımlı Hareket Eden İMKB, Bugün Dışarıdan Daha Fazla Düştü.

Uluslararası piyasalara bağımlı hareket eden İMKB, bugün dışarıdan daha fazla düştü.

Altın tepetaklak

Borsada yaşanan düşüşte hem gelişmekte olan ülke piyasalarına gelen satışlar, hem de içerideki siyasi tedirginlik etkili oldu.

Güne satıcılı başlayan borsa, ikinci seans daha da hızlanan satışlarla günü yüzde 2.6 düşüşle 39 bin 848 puandan noktaladı.

Uzmanlar, borsanın önümüzdeki günlerde yine yurtdışına bağımlıhareket edeceğini, ancak Ak Parti'ye yönelik olarak açılan kapatma davasının tepki hareketlerini sınırlayabileceğini ve daha temkinli bir görünüme neden olabileceğini belirtiyor.

Borsada yükseliş denemelerinin zayıf kaldığına işaret eden uzmanlar, endeksin 40 binin altına inmesiyle yeniden 38 bin -39 bin bandına geri dönebileceğine dikkat çekiyor.

Meksa Yatırım Araştırma Müdürü Tuncay Turşucu, piyasadaki algılamanın olumsuz olduğunu kaydetti. Dalgalanmanın sürdüğünü söyleyen Turşucu, " 38 bin 500 desteğine bakıyoruz. Yarın Avrupa ve ABD piyasalarının kapalı olması sebebiyle daha dengeli ve yatay açılış bekliyoruz" dedi.

DOLAR YÜKSELDİ

Piyasalardaki keyifsiz hava dolara yaradı. Son günlerde güçlü bir performans gösteren dolar bugün yüzde 0.9 artışla serbest piyasada 1.2430 YTL'ye kadar çıktı. Euro ise paritenin etkisiyle yüzde 0.5 düşerek 1.9180'e indi.

ALTIN YERLEBİR OLDU

Hafta başında 1032 dolara kadar tırmanarak rekor kıran altın fiyatları son üç günde yönünü aşağı çevirdi. Dün yüzde 6 düşen altın, bugün de bir ara yüzde 4'e varan oranlarda değer yitirdi ve 908 dolara kadar geriledi. Altın akşama doğru ise 920-925 dolar bandına oturdu.

 

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title