Haberler

Piyasalardaki Gelişmeleri Değerlendiren Btso Başkanı Sönmez:

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez piyasalardaki gelişmelere ilişkin olarak yaptığı açıklamada, “Son günlerde dünya borsalarında yaşanan çalkantı istemesek de ülkemizde de hissedilmektedir, panik yapmaya gerek yoktur” dedi.

Sönmez, iş dünyasına yönelik olarak “paniğe gerek yok” derken, yetkilileri de “artık cari açığı önemseyin” diye uyardı. Sönmez, “Yaşanan küresel çalkantının bizi diğer ülkelere göre daha fazla etkilemesinin sebebi, önceleri de defalarca dikkat çektiğimiz cari açığımızın büyüklüğüdür. Cari açığın kapatılması için gerekli önlemlerin alınması, bu dönemi atlatmamızda etkili olacaktır. Bu konu kriz derinleşmeden çözülmelidir” şeklinde konuştu.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez, “Böyle bir ortamda gelişmelere karşı aşırı tepki verilmemesi ve soğuk kanlı davranılması büyük önem taşımaktadır ve yararlı olacaktır. Döviz rezervlerimizin güçlülüğü bu gibi ortamlar için olumlu bir faktör olarak düşünülebilir. Ek olarak, döviz kurunun daha gerçekçi değerlere yönelmesi bir anlamda düşük kurdan şikayet eden ihracatımız için olumlu bir gelişme olarak görülebilir. Ne var ki, kurdaki artış özel sektörün döviz cinsinden borçlarını olumsuz bir şekilde etkileyecektir.” şeklinde konuştu.

(MŞ)

17.08.2007 17:11 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title