Haberler

Piyasalarda Hava Güzel

Piyasalar Yeni Haftaya İyi Bir Başlangıç Yaptı.

Piyasalar yeni haftaya iyi bir başlangıç yaptı.

Hem yurtdışı piyasalardaki olumlu seyir hem de yurtiçindeki bankalardan gelen yüksek karlar borsanın yeni haftanın ilk gününde yüzde 3.24 artışla 45 bin 742 puana yükselmesini sağladı. Dolar ise yüzde 0.17 düşüşle 1.1930 YTL'ye indi.  

Geçtiğimiz hafta yara sarmaya çalışan ve 45 bine doğru hareketlenen borsada olumlu seyir yeni haftaya da sarktı. Global piyasalardaki resesyon endişelerinin hafiflediği haftada, yatırımcılar olumlu beklentilere oynamayı tercih ediyor. Ancak ABD borsalarının bugün kapalı olması nedeniyle piyasalarda genel olarak işlem hacimleri düşük kaldı.

Borsalarda en önemli belirleyici unsurun global piyasalar olacağını kaydeden uzmanlar, özellikle ABD borsaları açıldıktan sonra piyasaların yönünü bulacağını kaydediyor. Bu kapsamda ABD'nin en büyük perakende zinciri olan Wal-Mart'ın yarın açıklanacak bilançosu yakından izlenecek. Ayrıca çarşamba günü gelecek olan enflasyon rakamları ve ABD Merkez Bankası'nın (FED) son faiz toplantısının tutanakları dikkatle takip edilecek.

Tera Menkul Değerler Genel Müdürü Emre Tezmen, FED'in toplantı tutanaklarının piyasalar açısından önemli olduğunu belirtti. Piyasada yurtdışına odaklı bir seyir yaşandığını belirten Tezmen, yurtiçi gelişmelerin fazla etkili olmadığını kaydetti. Tezmen, yeni bir gelişme olana kadar yatırımcılara temkinli olmalarını tasviye etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title