Haberler

Piyasalarda Geçen Hafta

- İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda (İMKB) İşlem Gören Hisse Senetleri Geçen Hafta Ortalama Yüzde 1,00 Oranında Değer Yitirdi.

- İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda (İMKB) işlem gören hisse senetleri geçen hafta ortalama yüzde 1,00 oranında değer yitirdi.

İMKB, haftaya yurt dışına nispeten daha olumlu bir başlangıç yaptı. Ancak yurt içindeki siyasi belirsizlikler nedeniyle önemli bir yükseliş kaydedemeyen İMKB'de, dış piyasalardaki iyimserliğin de uzun sürmemesi üzerine hafta ortalarında hava yeniden negatife döndü. Haftanın son günü ise bu havanın yerini nispeten daha güçlü bir görünüme bıraktığı görüldü. Dış piyasalarda ise global enflasyondaki artış ve büyümeye ilişkin kaygıların olumsuz etkisini sürdürdüğü gözlendi.

Son gün 37.700 desteğinde tutunan endeks, 38.400 seviyesindeki direnci de aşamadı. Piyasada satın alınabilecek veya satılabilecek yeni bir beklentinin bulunmadığına dikkat çeken uzmanlar, bu nedenle endeksin bu seviyelerin üzerinde kalma çabasının sürebileceğini kaydediyor.

Uzmanlar, 38.000 puan seviyesinin altında kapanış gerçekleştiren endeksin, satış baskısının artmasıyla 36.000 puan seviyelerinde yeni dip oluşturmasının da beklenebileceğini öne sürüyor.

-GELECEK HAFTA-

Uzmanlar, önümüzdeki hafta ABD'den devam edecek makro ekonomik veri akışı, şirket bilançoları ve petrol fiyatlarının yanı sıra, Çarşamba günü düzenlenecek FED faiz toplantısının, seyrin şekillenmesinde önemli rol oynayacağına işaret ederek, dolayısıyla yurt içinde de yakından takip edilecek başlıca gündem başlıklarının bunlar olacağını kaydediyor.

-ÖZETLE PİYASALAR-

Borsa, haftayı düşüşle tamamladı. İMKB Tahvil ve Bono Piyasası'ndaki oranlarda yükseliş yönünde bir seyir gözlendi. YTL karşısında tüm döviz birimleri değer yitirdi. Altın fiyatları haftayı artışla tamamladı. Mevduat faizlerinin ortalamalarında herhangi bir değişim olmadı.

Hisse senetleri haftalık bazda ortalama yüzde 1,00 oranında değer yitirdi. 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı yüzde 1,99, Cumhuriyet altınının satış fiyatı da yüzde 1,69 arttı. Yatırım fonlarının seyrini izleyen A.A Fon Endeksi geçen hafta ortalama yüzde 0,17 yükseldi. Önceki hafta sonundaki oranlara göre, 1 aylık mevduat faizinin haftalık net getirisi yüzde 0,26, haftalık reponun net getirisi yüzde 0,28 olarak gerçekleşti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title