Haberler

Piyasalarda Bayram Sevinci

Türkiye'de Kurban Bayramı Nedeniyle İşlem Yapılmayan Günlerde Yurtdışı Piyasalara Gelen Alımlar, Bugün İçeriyi de Coşturdu.

Türkiye'de Kurban Bayramı nedeniyle işlem yapılmayan günlerde yurtdışı piyasalara gelen alımlar, bugün içeriyi de coşturdu.

Gün açılışından itibaren alıcılı bir seyir izleyen borsa, ikinci seansta daha da artan alımlarla günü yüzde 3.1 artışla 55 bin 510 puandan noktaladı. Dolar kuru ise serbest piyasada 1.18 sınırına kadar geriledi.

PİYASAYA BAYRAM YENİ GELDİ

Piyasadaki gelişmeleri değerlendiren uzmanlar, özellikle yurtdışı etkisine dikkat çekiyor. Dışarıda havanın düzelmesi ile birlikte borsalara alım geldiğine ve risk alma iştahının yeniden arttığına işaret eden uzmanlar, hareketin yansımalarının Türkiye'de de hissedildiğini belirtiyor.

Önümüzdeki günlerde ise Noel tatili nedeniyle yurtdışı piyasalarda sakin bir döneme girilmesi bekleniyor. Piyasalar, ABD'de perşembe günü açıklanacak dayanıklı tüketim malları siparişleri ve cuma günü gelecek olan yeni ev satışları verilerini izleyecek. Bu veriler, ABD'deki ekonomik gidişi göstermesi açısından yatırımcılar tarafından dikkatle izlenecek.

TATİL HAFTASI

Öte yandan yılbaşı öncesinde birçok dünya borsası tatil sürecine girdi. Bugün ABD'de yarım gün işlem yapılacak, yarın ise tamammen kapalı olacak. Benzer şekilde Avrupa'da borsalar çeşitli sürelerle tatile girecek. Bugün tatil nedeniyle Avusturya, Brezilya, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Almanya, Macaristan, Japonya, İzlanda, İrlanda, Letonya, Norveç, Polonya, Filipinler, Slovakya, İspanya, İsveç ve Birleşik Arap  Emirlikleri'nde piyasalar kapalı olacak.

 

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title