Haberler

Piyasalar Kararı Nasıl Karşıladı?

Anayasa Mahkemesi'nin Kapatılma Davasına İlişkin İddianameyi Kabul Etmesi Piyasalarda Hızlı Bir Harekete Neden Oldu. Borsa Gelen Satışlarla Düşüşünü Hızlandırırken, Dolar 1.31'in Üzerine Çıktı.

Anayasa Mahkemesi'nin Ak Parti hakkındaki kapatılma davasına ilişkin iddianameyi kabul etmesi piyasalarda hızlı bir harekete neden oldu. Borsa gelen satışlarla düşüşünü hızlandırırken, dolar yeniden 1.31'in üzerine çıktı.

Piyasalarda kritik saatler

Gün boyunca tedirgin seyreden piyasalar kararın ardından gelen satışlarla sarsıldı. Karar açıklanmadan önce 38 bin 590 puanda olan borsa kararın hemen ardından 38 bin 206 puana kadar indi. Hisse senetlerindeki değer kaybı yüzde 3.25'e dayandı.

İlk şoku atlatan borsa, daha sonra gelen tepki alımları ile yönünü yukarı çevirdi. Endeks saat 14.55 itibariyle 38 bin 700'e çıkarken, değer kaybı yüzde 2.05'e kadar çekildi.

Borsa 1 yıl önceye döndü

DOLAR 1.31'İN ÜZERİNE ÇIKTI 

Anayasa Mahkemesi açıklaması gelmeden önce 1.31'li seviyelerden 1.3020 YTL'ye kadar inen dolar, kararın açıklanması ile bir anda 1.3120 YTL'ye kadar tırmandı. Daha sonra piyasa sakinleşirken, dolar 1.31 YTL seviyesinin hemen altında dengelendi.

Dolar 1.40 YTL'ye çıkabilir 

 

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title