Haberler

PİYASALAR – Dolar 5.83 euro 6.60 ve sterlin 7.42 lirada

– Dövizler, haftaya karışık başladı, dolar yüzde 0.07 yükselirken, euro ve sterlin sırasıyla yüzde 0.18 ve yüzde 0.15 geriledi.

– Dövizler, haftaya karışık başladı, dolar yüzde 0.07 yükselirken, euro ve sterlin sırasıyla yüzde 0.18 ve yüzde 0.15 geriledi.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) üyesi Ignazio Visco, yatırımcıların ECB'nin verdiği son politika mesajını "çok iyi" anladıkladıklarını söyledi. Yeni parasal gevşeme olasılığına rağmen euronun yükselmesinin sorulduğu Visco, "Piyasa, ECB'yi çok iyi anladı. Euronun değer kazanmasında ABD faiz oranları ile etkileşim rol oynadı" diye konuştu. Visco ayrıca, ticari gerilimlerin talep üzerinde etkili olmaları halinde ECB'nin hedeflerini yerine getirmesinin zorlaşacağını da vurguladı.

Açılış öncesi işlemlerde:

dolar en düşük 5.8184 lira ve en yüksek 5.8599 lirayı gördükten sonra, 5.83 - 5.84 lira aralığında,

euro en düşük 6.5842 lira ve en yüksek 6.6403 lirayı gördükten sonra, 6.60 – 6.61 lira aralığında,

sterlin en düşük 7.4150 lira ve en yüksek 7.4490 lirayı gördükten sonra 7.42 – 7.43 lira aralığında işlem görüyor.

Gedik Yatırım'ın günlük piyasa notunda şu değerlendirmeler yapıldı:

"Endekste önemli direnç olarak izlediğimiz 90 bin 500'ün geçtiğimiz hafta geçilmesini teknik açıdan olumlu buluyoruz.  Bu seviyenin üzerinde geçtiğimiz hafta kapanışının gerçekleştiği 93 bin 800'ü bu hafta önemli bulmakla birlikte bu seviyenin üzerinde 94 bin 750 ve 97 bin 370'i önemli dirençler olarak izleyeceğiz.  Yurtdışında risk iştahı pozitif seyretse de ABD-Türkiye arasında devam eden S400 ve F35 gerilimi içeride yurtdışındaki pozitif havanın etkilerini sınırlayabilir. Gün içerisinde bu konuda gelebilecek açıklamalar endekste volatiliteyi artırabilir. Olası kar satışlarında 92 bin – 92 bin 500 arası en güçlü destek bölgemiz iken bu seviyenin altında 90 bin 500'ü ardından 88 bin 500'ü destek seviyeleri olarak takip edeceğiz."

- İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Amerika Birleşik Devletleri Sterlin Haberler

Bakmadan Geçme

Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı? Kalkınma Yolu Projesi nedir, nereden geçiyor? Sivasspor'un penaltısı doğru mu? Hakem yorumları ne diyor? (Sivasspor - Fenerbahçe) Derin Futbol ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?????? 23 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 23 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title