Haberler

Piyasa Depremi Hazine'ye İhale İptal Ettirdi

Hazine, 20 Mart Perşembe günü yapacağı ve daha önce ihraç ettiği senetleri daha uzun vadelilerle değiştirmeyi amaçladığı iki değişim ihalesini, dış ve iç piyasalarda artan belirsizlik ve dalgalanma nedeniyle iptal etti.

Hazine, Mart ayı İç Borçlanma Stratejisi kapsamında 20 Mart'ta, 21 Mart Cuma günü valörlü olmak üzere "TRT130808T17" ve "TRT261108T17 ISIN" kodlu senetlere ilişkin iki ayrı değişim ihalesi yapacağını bildirmişti. Bu ihalelerde söz konusu senetlerin geri alımı karşılığında 26 Eylül 2012 vadeli YTL cinsinden sabit kuponlu Devlet Tahvili ihraç edileceği duyurulmuştu.

-"DALGALANIN BOYUTU ARTTI"

Hazine'den akşam saatlerinde yapılan açıklamada, gerek son dönemlerde küresel mali koşullarda belirsizlik ve dalgalanmalar gözlenmesi, gerekse bu hareketlere bağlı olarak yurt içi piyasalardaki dalgalanmaların boyutunun ve sıklığının artması nedeniyle, "Mart Ayı Finansman Programında" yer alan ve 20 Mart Perşembe günü yapılması öngörülen değişim ihalelerinin iptaline karar verildiği bildirildi.

(ANKA)

(ES/NB/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title