Haberler

Piyano Tuşları, Down Sendromlu Çocuklar ve Aileleri için Şifa Dağıtacak

5. BOLLUK BEREKET FESTİVALİ, 20 ile 22 Ekim tarihlerinde, Güzelbahçe'de bulunan ACADEMICO'da gerçekleştiriliyor.

Festival, bu yılki temasında, '''Sevgi''nin önemine dikkat çekmek için ''Aşka Kucak Aç'' sloganıyla İzmirlilere sesleniyor.

Her yıl, farklı bir projeyle ''farkındalık'' yaratmayı hedefleyen festival kapsamında, Müzikolog Zuleyha Abdullayeva, İzmir'de bulunan down sendromlu aileler ve çocukları için bir müzikoterapi konseri verecek.
Tüm İzmirlilerin davetli olduğu ''Seni Sana Çalayım'' adlı konserde, sanatçı, katılımcıların titreşimlerini hissederek, bu titreşime uygun doğaçlama piyano çalacak.

Konser, sahnede yer alacak down sendromlu çocukların söyleyeceği şarkılarla sona erecek.
Karşıyaka Hikmet Şimşek Kültür Sanat Merkezi'nde, 17 Ekim Salı akşamı, saat 19.00'da gerçekleşecek konser, katılımcıların derneğe yapacağı bağışlarla daha da anlam bulacak.

-BOLLUK BEREKET FESTİVALİ-

BİRartıİKİ Kişisel Yaratıcılık Atölyesi tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen BOLLUK BEREKET FESTİVALİ, Sena Alp'in, Alsancak Coffeeco'da, açılan ''TOUCH OF GODDESS'' Sergisi ile başlamıştı.

Güzelbahçe ACADEMICO'da, 20-21-22 Ekim tarihlerinde geçekleşecek festivalde, katılımcılar, sağlık-integratif tıp hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olacak; beden-zihin-ruh sağlığını bütünleyen keyifli sohbetlere katılarak kişisel gelişim yolculuklarını renklendirecek; meditasyon, yoga, pilates, dans, nefes, zumba, kahkaha yogası, yüz yogası, ritm-müzik-renk-yazı-sanat terapi, yaratıcı drama, farkındalık oyunları gibi birçok etkinliği interaktif olarak açık alanda deneyimleme fırsatı bulacaklar.

Sektörde yer alan kişi ve kurumlara stant açarak tanıtım yapma fırsatının da sunulacağı festivalde, her gün bir başka yazar kitap imzaları ve söyleşileriyle katılımcılarla buluşacak.

Festival, dünya müzik otoritelerince ''mantra müziğinin cennetten gelen sesi'' olarak adlandırılan Seda Bağcan'ın, 22 Ekim Pazar günü vereceği ''Mantralarla Aşka Davet'' konseriyle sona erecek.
Sanatçı, seyircilerin interaktif katılımıyla gerçekleştirilecek konserde, yepyeni mantralarıyla evrene bu kez ''Aşk-Sevgi'' çağrısında bulunacak.

Katılımcılar, festival alanında yer alacak Ege Orman Vakfı'na bağışta bulunarak, Tire Yeğenli mevkiinde oluşturulacak ''BİRartıİKİ Sevgi Korusu'' için fidan bağışı yapabilecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güzelbahçe İzmir Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title