Haberler

Piyanist Gülsin Onay, Paris'te Konser Verdi

Devlet Sanatçısı Piyanist Gülsin Onay, Fransa'nın başkenti Paris'te konser verdi.

Devlet Sanatçısı Piyanist Gülsin Onay, Fransa'nın başkenti Paris'te konser verdi.

Onay, Türkiye'nin Paris Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa'nın ev sahipliğinde gerçekleşen konserinde, Robert Schumann, Felix Mendelssohn-Bartholdy, Ahmed Adnan Saygun, Frederic Chopin ve Ludwig van Beethoven'ın eserlerini seslendirdi.

Konsere, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Daimi Temsilcisi Büyükelçi Ahmet Altay Cengizer, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) Daimi Temsilcisi Büyükelçi Erdem Başçı, Türkiye'nin Paris Başkonsolosu Görkem Barış Tantekin, çok sayıda diplomatik temsilci ile Türk ve yabancı davetliler katıldı.

Gülsin Onay, konser sonrası AA muhabirine yaptığı açıklamada, Paris'te sahne almaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

Bu konserin kendisini çok etkilediğini belirten Onay, program sırasında seslendirdiği eserlerin bir bölümünü Paris'te öğrenciyken ilk defa öğrendiği ifade etti.

Onay, 12 ila 20 yaşlarında öğrencisi olduğu Paris Konservatuvarını birincilikle bitirdiğini belirterek, dinleyiciler arasında sınıf arkadaşlarının da olmasından ayrıca mutluluk duyduğunu aktardı.

Müziğin kendisine farklı bir güç verdiğini, hayatında hep müzikle iç içe olduğunu anlatan Onay, 79 ülkede konser verdiğini dile getirdi.

Büyükelçi Musa ise Paris'in büyük bir kültür merkezi olduğunu, bu kentte kültürel anlamda yaşanan gelişmelerin dünyanın diğer bölgelerini doğrudan etkilediğini kaydetti.

Fransa ile Türkiye arasındaki ilişkilerin 600 yıllık geçmişi bulunduğuna değinen Musa, "Türkiye ile Fransa arasındaki ilişkileri daha ileriye götürmek, olumlu unsurları ön plana çıkarmak, sorunların üzerinde sabırla ve kararlılıkla gitmek ve mümkünse sorununun olmamasını sağlamak istiyoruz, bu anlayışla çalışıyoruz. Bu çerçevede, Türkiye'nin kültürel boyutta çağdaş yüzünden de Fransız dostlarımıza bir örnek sunmak istedik." diye konuştu.

Kültür ve sanat faaliyetlerine devam edeceğini anlatan Musa, gelecek aylarda ülkenin bazı kentlerinde etkinlikler planladığını ve bu sayede Türkiye'yi daha fazla tanıtmayı amaçladıklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Gülsin Onay Piyanist Türkiye Paris Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title