Haberler

Piyanişi Aşireti Lideri Zeydan Gün, Birlik ve Beraberlik Günüdür

Bdp, Hakkari'nin köylerindeki çalışmalarını arttırdı.

Bdp, Hakkari'nin köylerindeki çalışmalarını arttırdı. Geçen yıl BDP'ye katılan Pinyanişi Aşireti'nin ileri gelenlerinden Abdullah Zeydan, Kürtler için birlik- beraberlik zamanı olduğunu, 30 Mart yerel seçimlerinin de referandum niteliği taşıdığını söyledi. Geçen yıl ailesi ile birlikte BDP saflarına katılan Abdullah Zeydan, Rojhat Zeydan ve beraberindeki BDP İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Korkmaz, İl Genel Meclis üyesi Özçelik Yıldız, Hakkari'ye bağlı Sarıtaş, Boybeyi Köyü ile Bağışlı Köyü'ne bağlı Oğulcuk, Musahan mezralarını ziyaret etti. Boybeyi Köyü'nün ileri gelenlerinden Şemsettin Dalmaz'ın evinde verilen yemeğe katılan BDP'li Zeydan, Kürtler için birlik ve beraberlik zamanı geldiğini, 30 Mart yerel seçimlerinin de Kürtler için bir referandum niteliği taşıdığını söyledi. Zeydan, şöyle dedi

Bizim birlikteliğimiz çok önemli. Çünkü biz bir şeye inandık. Yıllarca sistemin partileri içerisinde yer alan aileler ve aşiretler olarak bir şeyin farkına vardık. Biz Kürt sorununun çözümsüzlüğü konusunda sisteme, hükümete güç ve cesaret verdiğimizin farkına vardık. Sistem partilerin içerisinde yer alarak çözüm isteyen, çözüm talep eden halkımızın bu istekleri önünde engel olarak kendimizi gördük ve hükümetin bu çözümsüzlük konusunda bizden cesaret aldığının farkına vardık. Çok tarihi bir süreçten geçiyoruz. Biz de bu tarihi sorumluluğumuzu yerine getirmek istiyoruz.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera Behçet DALMAZHAKKARİ, (DHA)-

===================================================

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Abdullah Zeydan Ahmet Korkmaz Hakkari Bdp Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title