Haberler

Piyade Yüzbaşı Oğuz Özgür Çevik Aliağa'da Unutulmadı

Geçen yıl Hakkari'nin Çukurca ilçesinde bölücü terör örgütü PKK üyeleriyle girdiği çatışmada şehit olan Piyade Yüzbaşı Oğuz Özgür Çevik, ölüm yıl dönümünde adını taşıyan Aliağa ilçesindeki Şehit Yüzbaşı Oğuz Özgür Çevik Anadolu Lisesinde anıldı.

Piyade Yüzbaşı Oğuz Özgür Çevik, Hakkari'nin Çukurca ilçesinde bölücü terör örgütü PKK üyeleriyle girdiği çatışmada şehit düşmüştü. Şehit Yüzbaşının ölümünün üzerinden 1 yıl geçti. Şehit askerin 1. ölüm yıl dönümünde ise adını taşıyan Şehit Yüzbaşı Oğuz Özgür Çevik Anadolu Lisesinde bir anma programı yapıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program, Şehit Oğuz Özgür Çevik'e yazılan mektubun okunması ile devam etti.

İzmir Vali Yardımcısı Ahmet Ali Barış, burada yaptığı konuşmada, şehitliğin ulaşılacak en büyük mevki olduğunu ifade etti. Şehitlerin canlarını vatan için vererek görevlerini en iyi şekilde yaptıklarını anlatan Barış, "Şairimizin söylediği gibi 'Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır.' Üzerine bastığımız toprağı vatan haline getiren ebetteki şehitlerimizdir. Burada tüm şehitlerimize bir kez daha rahmetle anıyorum. Terör örgütü tarafında bir yıl önce hain pusu ile Özgür Yüzbaşıyı şehit ederek aramızdan ayrılmasına sebep olmakla emellerine ulaşamadılar ve ulaşamayacaklar; çünkü şehit Yüzbaşımız Özgür Çevik burada okula adı verilen ismi ile beraber tüm öğrencilerimizle yaşıyor. Aliağa halkında ve ülkemizin gönlünde yaşıyor. Bizler şehitlerimize sahip çıkmakla elbette bu görevimizi yerine getirmekle bu hain terör örgütünün emellerine layık olmaması için gerekli adımları atmış olacağız.

Program, şehit için okunan duaların ardından son buldu. Törene ayrıca, Aliağa Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, İlçe Garnizon Komutanı Albay Faruk Altın, İlçe Jandarma Komutanı Rıfkı Kulaksız, İlçe Emniyet Müdürü Gürcan Alev, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, daire amirleri ile şehit yüzbaşı Oğuz Özgür Çevik'in ailesi ve öğrenciler katıldı. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Çukurca Hakkari Aliağa PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI!
title