Haberler

Pişirdikleri yemeklerle sokak hayvanlarını besliyorlar

Güncelleme:

Pişirdikleri yemeklerle sokak hayvanlarını besliyorlar 96 hayvansever 'Uşak'ta aç canımız kalmasın' diyerek sokak sokak dolaşıyor Uşak'taki gönüllü hayvanseverler sokağa çıkma kısıtlamasında sokak hayvanlarını unutmadı.

Pişirdikleri yemeklerle sokak hayvanlarını besliyorlar

96 hayvansever ' Uşak'ta aç canımız kalmasın' diyerek sokak sokak dolaşıyor

UŞAK - Uşak'taki gönüllü hayvanseverler sokağa çıkma kısıtlamasında sokak hayvanlarını unutmadı. Özel izinle ve belirli saat aralığında dışarı çıkabilen hayvanseverler, kendi pişirdikleri yemekler ile kentteki tüm sokak hayvanlarını besliyor.

Sokağa çıkma kısıtlamasının başlamasıyla birlikte hayvanseverler, Uşak'taki sokak hayvanlarını besleyebilmek için harekete geçti. Yetkili kurumlardan alınan özel izinler doğrultusunda her birine izin kartı verildi. Kentteki ilçeler de dahil olmak üzere toplamda 96 hayvansever sokak sokak dolaşarak hayvanlara umut oluyor. Bu kapsamda gönüllü hayvanseverler tarafından bağışlanan 175 kilogram tavuk, 100 kilogram makarna ve 250 adet ekmek Karayolları 25. Şube Şefliği'ne ait yemekhanede pişirilerek her gün kentteki farklı noktalardaki hayvanlara götürülüyor.

"Uşak'ta aç canımız kalmayacak"

Uşak Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği Başkanı Nebahat Avcu, aldıkları özel izinlerle her gün saat 16.00-18.00 saatleri arasında besleme yaptıklarını bildirdi. Avcu, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Biz her zaman söylediğimiz gibi 'tüm Uşak' diyoruz. 'Uşak'ta aç canımız kalmayacak' diyoruz. Mamalar ilçelere de sokağa çıkma yasağından önce gönderildi, orada da dağıtan arkadaşlarımız var. Bizler sadece kuru mamayla başa çıkabilecek bütçeye sahip olmadığımız için bir hayvansever dostumuz bu süreci daha kolay atlatabilmek adına 175 kilo tavuk hediye etti. Bu tavuğu pişirme konusunda Karayolları her zamanki duyarlılığını gösterdi ve bize bu imkanı sağladılar. Bu tavuklar burada pişiyor, içine ekmek ve makarna konularak çoğaltılıyor ve grup arkadaşlarım tarafından paylaşılıyor."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Uşak Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title