Haberler

    Pisa Kulesi'nin Yanına Cami Planı İtalya'yı Karıştırdı

    Güncelleme:

    İtalya'nın Pisa şehrinde bulunan dünyaca ünlü Pisa Kulesi'nin yakınlarına yapılması planlanan cami ülkede tartışma yarattı. Yerel halkın bir kısmının karşı çıktığı proje için protesto gösterisi yapıldı.

    Eğikliğinden kaynaklanan ilginç görüntüsüyle her yıl milyonlarca turistin çekim merkezi olan Pisa Kulesi'nin yakınlarında yapılması planlanan cami tartışmalara sebep oldu. Caminin yapılmasına karşı çıkan İtalyanlar, protesto gösterisi gerçekleştirdi. Ayrıca cami yapımının onaylanması için bir oylama yapılması gerektiğini düşünenler imza kampanyası başlattı.

    ÖNLEMEK İÇİN KOMİTE KURULDU

    İtalyan gazeteci ve siyasetçi Magdi Allam kampanyayı, "İtalyan devrimi için toplanmış sayısız imza" diye nitelendirdi. Cami yapımını önlemek için bir komite kurulurken, cami karşıtları imza kampanyası için toplayabildikleri kadar imza toplayacaklarını söyledi.

    Geçen hafta Bilal Chiahoui adındaki Tunuslunun Pisa kulesine saldırı planı içerisinde olduğu tespit edilmişti. Zanlı tutuklanarak sınırdışı edilmişti. Mahkeme 26 yaşındaki Chiahoui'nin terör örgütü IŞİD'le bağlantısı olduğunu gösteren kanıtlar olduğuna kanaat getirmişti.

    İtalya'da, Fransa'da gerçekleşen saldırılara benzer bir saldırı yaşama korkusu yükselirken IŞİD'le bağlantılı kişiler ülkeden sınırdışı ediliyor.

    Kaynak: Hürriyet / Dünya

    İtalya Dünya Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title