Haberler

    Pırellı, 2011 Yılından İtibaren Formula 1'in Tek Resmi Lastik Tedarikçisi

    Pirelli F1'in Lastik Tedarikini Aldıktan Sonra, F1 Lastiklerinin Geliştirilmesi ve Üretilmesi İçin Özel Ekip Kuruyor. İtalyan Firma 2011-2013 Yılları Arasında Tüm Formula 1 Takımlarına 4 Tip Kuru, 1 Tip Yağmur ve 1 Tip Islak Zemin Lastikten Oluşan 6 Farklı Tip Lastik Sağlayacak. F1 Lastikleri, Pirelli'nin Milano'daki Araştırma Fabrikasında Geliştirilerek, Pirelli'nin Tüm Yarış Lastiklerinin Üretildiği Tek Merkez Olan İzmit Fabrikasında Üretilecek.

    Pirelli, aynı zamanda Dünya Ralli Şampiyonası, Dünya Superbike Şampiyonası, Kuzey Amerika Rolex Spor Otomobil Serisi, Dünya Motocross Şampiyonası ve çeşitli ulusal şampiyonların da lastik tedarikçisi olmaya devam ediyor.

    Milano, 24 Haziran 2010 – Pirelli Grubu başkanı Marco Tronchetti Provera ve Pirelli Lastikleri CEO'su Francesco Gori, bugün Pirelli'nin Formula 1 lastiklerini 2011-2013 yılları arasında 3 yıllık dönemde tedarik etmekle ilgili planlarını tüm dünyadan basın mensuplarının katıldığı basın toplantısı ile paylaştı.

    Pirelli'nin şu anki programı, Formula 1 lastiklerinin geliştirilmesi ve üretilmesi için çalışacak bir takım kurulmasını da içeriyor. Pirelli'nin şirket içindeki insan kaynağından oluşacak takım üst düzeyde motorsporları deneyimi olan mühendis ve araştırmacıdan oluşuyor. Bu takım Dünya Ralli Şampiyonası, Dünya Superbike Şampiyonası, Kuzey Amerika Rolex Süper otomobiller serisi, GT yarışları gibi bir çok şampiyonada zaferler elde eden lastiklerin geliştirilmesini sağladı.

    Formula 1 takımlarının güvenlik ve performans ihtiyaçlarını karşılamak için Pirelli mühendisleri Grand Prix yarışları için en uygun simulasyon modelleri ve lastik bileşenleri üzerindeki çalışmalarına başladılar.

    Pirelli'nin Formula 1 için kurduğu 1000 kişilik takım Pirelli'nin tüm dünyadaki 5 araştırma merkezinde görev alan mühendislerden oluşuyor. Lastik sektöründe ciroya oransal olarak en yüksek araştırma bütçesine sahip Pirelli, her yıl cirosunun yaklaşık % 4'ünü araştırma geliştirme çalışmalarına ayırıyor. Bu yapılan yatırımların ise yıllar boyunca motorsporları başarıları ve yüksek performans lastiklerine olan katkıları oldukça önemli oldu.

    Formula 1 lastikleri, Pirelli'nin Türkiye'de yer alan izmit fabrikasının motorspor lastiklerine ayrılmış kısmında üretilecek.

    Dünya motorsporları idari organizasyonu FıA'nın belirlediği Formula 1 kurallarını takiben hazırlanan yeni sözleşme, Pirelli'nin takımlara mevsimsel şartlara bağlı olarak 6 farklı tip lastik sağlamasını garanti ediyor. Bunlar; farklı tipteki kuru zemin için farklı hamurlar kullanarak geliştirilen 4 tip slik lastik, şiddetli yağmurlu koşullar için geliştirilen 1 tip yağmur lastiği ve hafif ıslak zemin için geliştirilen orta seviye ıslak zemin lastiğinden oluşuyor.

    Mevcut ekonomik koşullar tüm takımların birlik içerisinde daha gerçekçi bir yaklaşımla üretim ve lojistik maliyetlerini adil bir şekilde paylaşmasına olanak sağlıyor.

    Pirelli, Formula 1 ile birlikte kurumsal iletişim çalışmalarında da önemli yatırımlar yapmayı planlıyor. Formula 1, Pirelli markasına katkı sağlayacak önemli bir unsur olacak ve firmanın uzun dönem finansal stratejisini bozmadan markanın ticari ve endüstriyel gelişimine katkıda bulunacak.

    Gelecek yıllarda, Formula 1'in sezon başına yaklaşık 2 milyon televizyon izleyicisi tarafından takip edilmesi bekleniyor.

    Kaynak: OtomobilGazetesi.com / Otomobil

    Haberler

    Bakmadan Geçme

    23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title