Haberler

Pinokyo'ya Rakip "Tahta Yürek"

Samsunlu Ahşap Oymacılığı El Sanatçısı Murat Dölek'in İnsanlığa 'Saygı, Sevgi ve Bilgelik' Aşılaması İçin Yaptığı "Tahta Yürek"in Dünyaya Tanıtılması İçin Samsun Turizm ve Kültür Müdürlüğü Tarafından Düzenlenen "Tahta Yürek Öykü Yarışması" Sonuçlandı.

Samsunlu ahşap oymacılığı el sanatçısı Murat Dölek'in insanlığa 'saygı, sevgi ve bilgelik' aşılaması için yaptığı "Tahta Yürek"in dünyaya tanıtılması için Samsun Turizm ve Kültür Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Tahta Yürek Öykü Yarışması" sonuçlandı.

İtalyan yazar Carlo Collodi'nin 1881 yılında yazdığı ünlü çocuk klasiğinin kahramanı Pinokyo'dan esinlenen Samsunlu ahşap oymacılığı el sanatçısı Murat Dölek, küçük atölyesinde günümüz dünyasında insanoğlunun ihtiyaç duyduğu 'saygı sevgi ve bilgelik' unsurlarını bir araya getirerek, kafası kitap şeklinde olan ve tahta bedeni üzerinde kalbi bulunan Tahta Yürek'i tasarlamıştı. Tahta Yüreklerin tanıtılması için Samsun Turizm İl Müdürlüğü tarafından ilköğretim ve lise öğrencileri arasında düzenlenen 'Tahta

Yürek Öykü Yarışması' sonuçlandı. Yüzlerce kişinin katıldığı öykü yarışması sonucunda en iyi öykü yazarı 10 öğrenciye Tahta Yürek hediyeleri verildi.

Öğrencilere hediyelerini veren Tahta Yürek'in tasarlayıcısı ve üreticisi olan Samsunlu ahşap oymacılığı el sanatçısı Murat Dölek, sevgi, saygı ve bilgelik unsurları bulunan Tahta Yürek'in öykü ve masallarından herkesin kendine bir pay çıkaracağını vurguladı. Dölek, Bir Türk pinokyosu olan Tahta Yürek'in tanıtılması için her yol öykü yarışmalarının devam edeceğini sözlerine ekledi.

Öğrenciler daha sonra Tahta Yüreklerin üretildiği atölyeyi gezdi.

(İG-SA-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title