Haberler

Pınarkaya Köyü Öğrencileri Hayallerine Kavuştu

Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Ayrancı ilçesi Pınarkaya köyüne gençlerin daha iyi şartlarda masa tenisi sporu yapabilmeleri için masa tenisi malzemeleri götürdü.

Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Ayrancı ilçesi Pınarkaya köyüne gençlerin daha iyi şartlarda masa tenisi sporu yapabilmeleri için masa tenisi malzemeleri götürdü.

Müdürlük tarafından temin edilen masa, top, raket ve file AK Parti Karaman Milletvekili Recep Şeker, Ayrancı Kaymakamı Fatih Kaşıkçı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, Şube Müdürü Mustafa Karadeniz, öğrenciler ve Pınarkaya Köyü vatandaşlarının katılımı ile köy okuluna teslim edildi.

Ziyarette konuşan Milletvekili Şeker, basında masa tenisi sevdalısı çocukların kendi imkanlarıyla yaptıkları masayı görünce çok duygulandığını söyledi.

Yetkililerle birlikte çocuklara masa tenisi hediye ettiklerini ifade eden Şeker, "Gençlerimizle birlikte masa tenisi maçı yaptık. Ayrıca bu vesile ile Pınarkaya köylülerimizle birlikte olma imkanı elde ettik. Hoş sohbetlerde bulunduk" diye konuştu.

Pınarkaya köyünün eğitim seviyesinin yüksek olduğuna dikkat çeken Ayrancı Kaymakamı Kaşıkçı ise "Köy okullarında eğitim gören çocuklarımızın mutlaka bir spor dalıyla uğraşmasını istiyoruz. Bu gün burada çocuklarımıza hediye edilen masa tenisinde çocuklarımız belki ileride ülkemizi bu alanda temsil edeceklerdir. Çoğu başarılı sporcumuzun hayat hikayelerine baktığımızda onların da böyle yerlerden çıktığını göreceğiz" dedi.

Konuşmasında herkesin mutlaka bir spor dalıyla uğraşması gerektiğinin altını çizen belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık da şunları kaydetti:

"Spor çocuklarda fiziksel gelişimin yanı sıra kötü alışkanlıklardan uzaklaşması için de önemli bir etkendir. Özellikle köylerimizde büyüklerinin ne yaptığını gören gençlerimiz ve çocuklarımız, onları kendilerine örnek alırlar. Spora yönelirler. Bu tür etkinliklerin artmasını önemsiyoruz. Şimdi çocuklarımız dahi işi şartlarda bu sporu tanıyıp öğrenme fırsatı bulucaklar."

Pınarkaya köyünde yaşayan ve masa tenisi oynamak için atık malzemelerden masa yapan Yahya Sorguncuk (13), Ali Ercan (13), Ahmet İncedal (14) ve Ali Ayyaş'ın (12) çabaları basına konu olmuş ve daha iyi şartlarda bu sporu yapmak için yetkililerden yardım istemişlerdi.

Kaynak: AA / Yerel

İlyas Şeker Ak Parti Karaman Ayrancı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title