Haberler

Pınar Karşıyaka Başantrenörü Demir: "Maçın Başından Sonuna Kadar Kontrol Bizdeydi"

Fıba Erkekler Basketbol Euro Challenge Kupası ikinci tur (L) Grubu'nda yer alan Pınar Karşıyaka, gruptaki ilk maçında Rusya'nın Triumph Lyubertsy takımını deplasmanda 90-75 yendi.

Fıba Erkekler Basketbol Euro Challenge Kupası ikinci tur (L) Grubu'nda yer alan Pınar Karşıyaka, gruptaki ilk maçında Rusya'nın Triumph Lyubertsy takımını deplasmanda 90-75 yendi.

Moskova'dan 10 km uzaklıktaki Lyubertsy şehrindeki Triumph Sports Palace'da oyanan karşılaşmada ilk periyod 23-16 Rus ekibinin üstünlüğüyle geçildi. İkinci periyotta üstünlüğü ele alan Pınar Karşıyaka soyunma odasına 44-36 önde girdi. Pınar Karşıyaka, 3'ncü periyotta da üstünlüğünü korudu. 3'ncü periyod, konuk ekibin 60-54'lük üstünlüğü ile bitti. Son periyotta da rakibine oranla daha fazla sayı üretmeyi başaran Türk temsilcisi, maçtan 90-75 gibi farklı bir sonuçla ayrılarak Euro Challenge Kupası ikinci tur ilk maçına galibiyet ile başlamış oldu. Pınar Karşıyaka'da 29 sayı üreten Mire Chatman maçın en skorer ismi olurken, Jovo Stajonevic 26, Birkan Batuk 13 ve İlkan Karaman 10 sayıyla galibiyete katkıda bulundu.

"MAÇIN BAŞINDAN SONUNA KADAR KONTROL BİZDEYDİ"

Karşılaşma sonrası DHA'ya açıklamada bulunan Pınar Karşıyaka'nın başantrenörü Hakan Demir, maçın ilk bölümleri haricinde tamamında oyuna hakimiyet kuran taraf olduklarını belirterek, "Moskova zor bir deplasman bizim için. Her şeyden önce iki saatlik zaman farkı burada gerçekten oyuncuların tam anlamıyla performans vermesini zorlayan bir durum. Bizde zorlu bir fikstürden geliyoruz buraya. Bundan önce Türkiye Ligi'nde de maç oynayarak, iki tane zorlu deplasmandan geldik buraya. Takım biraz yorgundu, ama ona rağmen gerçekten çok iyi bir performans gösteren, belli bir kaç dakika hariç maçın başından sonuna kadar kontrol bizdeydi. Dolayısı ile burada önemli bir deplasmanda Euro Challenge'in ikinci raundunun ilk maçı böyle farklı kazanarak iyi başlangıç yaptık ikinci tura. Dolayısı ile formdayız, iyi oynuyoruz. Türkiye liginde de son 7 maçını üst üste kazanmış bir takımız inşallah bu şekilde hem Avrupa'da hem de Türkiye'de bu şekilde yolumuza devam etmeyi düşünüyoruz" dedi.

Karşılaşmada başarılı bir performans ortaya koyan Pınar Karşıyaka oyuncusu İlkan Karaman ise maçın bu kadar farklı biteceğini beklemediklerini, ilk periyotta kopuk kopuk oynadıklarını ve konsantrasyon sorunu yaşadıklarını belirterek şöyle konuştu: "Hava durumundan dolayı sıkıntı yaşadık. İzmir'de hava biraz sıcaktı. Biraz hava değişikliği olduğu için biraz afalladık, ama ikinci yarı toparladık. Çok rahat bitti maç çok güzel bitti. Arkadaşlarım da çok güzel mücadele ettiler. Hep birlikte çok iyi iş çıkardık. Güzel bir sonuç aldık. Biraz yüzdesiz oynadık, ama yine de defans yaparak sayı yemeyerek sonrada son periyotta daha çok skor elde ederek maçı farklı bitirdik" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Rusya Federasyonu Pınar Karşıyaka Hakan Demir Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title