Haberler

Pilotu İlayda Hancı Korkut, Çanakkale'de Podyum Kovalayacak

Güncelleme:

Türkiye'de yapılan ilk uluslararası off road yarışı Baja Troia Turkey 4-7 Ekim tarihleri arasında ISOFF tarafından Çanakkale'de organize ediliyor.

5 Organizatör ülkenin katıldığı 6 ayaklık uluslararası bir off road yarış serisi olan EAST EUROPEAN TOUT TERRAIN SERIES'in 5. ayağı olan Baja Troia Turkey, ilk kez 2017 yılında İstanbul Off Road Kulübü tarafından Türkiye'ye getirilmiş ve Çanakkale'de koşulmuştu. Ralli ve motosiklet kategorilerinde koşulan 4 günlük yarışta, Türkiye'nin önde gelen otomobil ve motosiklet yarışçıları ve aralarında tanınmış İtalyan yarış takımı RALLIART'ın da yer aldığı yabancı ekipler start alıyor. İtalya, Yunanistan, Bulgaristan, Romanya, Sırbistan ve İsrail'den ekiplerin yanı sıra Türkiye'den de bilinen birçok isim yer alıyor.

Yarışın en ilgi çekecek isimlerinden biri ise tek kadın pilot BANTBORU Off Road Team adına yarışan İlayda Hancı Korkut.

2016 Türkiye Off Road Şampiyonası'nı Batuhan Korkut co-pilotluğunda S1 Şampiyonluğu ile kapatan, geçtiğimiz yıl ise yine BANTBORU sponsorluğunda girdiği Baja Troia Turkey 2017'yi yine Batuhan Korkut co-pilotluğunda TH1 kategorisinde 3. sırada bitirerek podyumda yer alan 24 yaşındaki İlayda Hancı Korkut, 2018 için de oldukça iddialı geliyor.

İlayda Hancı Korkut ve Batuhan Korkut ikilisi 2018 sezonunda BANTBORU renkleriyle Türkiye Off Road Şampiyonası'nda da rekabet ediyor.

Kaynak: Bültenler / Otomobil

Çanakkale Türkiye Korkut Otomobil Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title