Haberler

Pilottan Kuleye 'Kuşlara Vurduk' Anonsu

Pilottan kuleye 'kuşlara vurduk' anonsuİSTANBUL - Atatürk Havalimanına inmek için alçalan bir uçağın pilotu, iniş sırasında kuş sürüsüne çarptı.

Pilottan kuleye 'kuşlara vurduk' anonsu

İSTANBUL - Atatürk Havalimanına inmek için alçalan bir uçağın pilotu, iniş sırasında kuş sürüsüne çarptı. Pistte kuş olma ihtimali nedeniyle sırada bekleyen üç uçak ise pisti pas geçmek durumunda kaldı.

Bugün saat 12.16'da Atatürk Havalimanı'nın Ataköy-Florya yönündeki pistine inmek için alçalan bir uçağın pilotu, iniş yaptığı sırada kuş sürüsüne çarptı. Olayın akabinde uçağın pilotu Hava Trafik Kontrolörleriyle irtibata geçerek durumu aktardı.

"Muhtemelen kuşlara vurduk"

Pilotun kule görevlilerini uyardığı o anlar ise telsiz konuşmalarına yansıdı. Pilot; "Efendim pistin ortasında muhtemelen kuşlara vurduk, bilginize" diyerek kuleyi uyardı. Bunun üzerine harekete geçen hava trafik kontrolörü, çarpmanın etkisiyle ölü kuş olabileceği ihtimaline karşı ilgili görevlileri pisti kontrol etmeleri için yönlendirdi.

Uçaklar pisti pas geçti

Öte yandan kuş sürüsüne çarpan uçak havalimanına sorunsuz iniş yaparken, uçakta hasar olup olmadığı kontrol etmek için ekip görevlendirildi. Olayın ardından pist kontrol edilirken bu sırada Atatürk Havalimanı'na inmek için alçalan Türk Hava Yolları'nın Odessa, Kabil ve Elazığ uçakları pisti pas geçmek durumunda kaldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Ataköy Genel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title