Haberler

Pilotlar Günü'nde "Mor Menekşe"nin Akrobasi Gösterisi Büyüledi

Türkiye Havayolları Pilotları Derneği Üyeleri, 26 Nisan Pilotlar Günü'nü Coşkuyla Kutladı. Kutlama Törenleri Çerçevesinde "Mor Menekşe" Adlı Uçağın 8 Dakikalık Akrobasisi Davetlilerden Büyük Alkış Aldı.

Yeşilköy Polat Renaissance’de düzenlenen Türkiye Pilotlar Günü kutlama programının sunuculuğunu Vatan Şaşmaz yaparken, Enbe Orkestrası’nın konseriyle davetliler unutulmaz dakikalar yaşadılar.

GELENEKSEL OLARAK KUTLUYORUZ

26 Nisan Türkiye Pilotlar Günü ile ilgili olarak bir açıklama yapan Türkiye Havayolları Pilotları Derneği (TALPA) Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Özacar, "Mehmet Fesa Evrensev’in Genelkurmay tarafından 1911 yılında uçuş eğitimi alması için Fransa’ya gönderilmesinin ardından 1912 yılında Türk hava sahasında 26 Nisan günü gerçekleştirdiği ilk uçuş, pilotlar derneği ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı ortak kararı ile pilotlar günü olarak kutlanmaktadır. Bu günü 2000 yılından itibaren geleneksel olarak kutlamaktayız. Bugün Ali İsmet Bey’in Mor Menekşe uçağı ile 8 dakika süren bir akrobasi gösterisi yaptı. O da artık gelenekselleşti." dedi.

Enver ALAS/ İSTANBUL, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title