Haberler

Piknik Dönüşü Frenleri Patlayan Minibüste Can Pazarı: 17 Yaralı

Bursa'da Piknikten Dönen Aileleri Taşıyan Bir Minibüs, Frenlerinin Patlaması Sonucu Önce Park Halindeki Bir Otomobile Daha Sonra da Apartmanın Duvarına Çarptı. Minibüsün Kabininde Sıkışan Sürücü ve Yanındaki Arkadaşı Acılar İçinde Kurtarılmayı Beklerken, Çoğunluğu Çocuk Diğer Yaralılar Sokakta Gözyaşı Döküp, Kazanın Şokunu Yaşadılar. Kazada Çoğu Çocuk ve Kadın 17 Kişi Yaralandı.

Bursa'da piknikten dönen aileleri taşıyan bir minibüs, frenlerinin patlaması sonucu önce park halindeki bir otomobile daha sonra da apartmanın duvarına çarptı. Minibüsün kabininde sıkışan sürücü ve yanındaki arkadaşı acılar içinde kurtarılmayı beklerken, çoğunluğu çocuk diğer yaralılar sokakta gözyaşı döküp, kazanın şokunu yaşadılar. Kazada çoğu çocuk ve kadın 17 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, merkez Yıldırım İlçesi'nde oturan Kartal ve Bozdağ ailelerini Kirazlıyayla'ya pikniğe götüren Özcan Çelik (37) idaresindeki 16 S 0819 plakalı minibüsün frenleri dönüş yolunda patladı. İçerisinde çoğunluğu çocuk 20 kişinin bulunduğu minibüs, Setbaşı Sakaldöken Caddesi Dere Sokak'ta önce park halindeki 34 BMP 13 plakalı Mersedese ardından bir apartmanın duvarına çarparak durabildi. Şiddetli çarpmanın etkisiyle minibüs sürücüsü Özcan Çelik ve yanındaki arkadaşı kabinde sıkıştılar.

Aracın içindeki kadın ve çocuklar ise kazayı yaralı olarak atlattılar. Yaralılar ve çocukları vatandaşların yardımıyla dışarı çıkartılıp ilk müdahalesi yapıldı.

Aracın önünde sıkışan iki kişi için itfaiye, sivil savunma ve 112 ekibi ile vatandaşlar seferber oldu. Acı içinde kıvranan iki adamın feryatları vatandaşların yüreğini burktu. Kurtarma ekipleri, 2 kişinin sıkıştığı minibüse bağladıkları çelik halatı geri çekip yaralıları kurtardılar.

Gözü ve yüzü feci şekilde şişen sürücü Özcan Çelik yürüyerek, yanındaki arkadaşı da sedyeyle ambulansa taşındı. Çocuklar ve kadınlar da kazanın şokuyla gözyaşlarına boğulup takviye ambulansların gelmesini beklediler. Olay yerine sevk edilen 5 ambulans 17 yaralıyı Şevket Yılmaz, Bursa Devlet ve Çekirge Devlet Hastaneleri'ne kaldırdı.

Yaralılardan kimliği tespit edilenlerin isimleri şöyle: "Özcan Çelik (37), Sabite Çalış (29) Öznur Çalış (23) Bahtiyar Bozdağ (48), Fatih Kartal (24) Canan Kartal (24) Eren Kartal (1) Kübra Çalış (13) Metin Çalış (36) Gevri Çalış (42), Celal Çalış (21), Celal Çalış (21), Halil Çalış (40), Sevgi Çalış (19), Melike Çalış (13), Rabia Çalış (10), Sezer Çalış (12), Esra Durmaz (24)".

Kazada yaralanan bir kız çocuğu, bulantısı olduğu için Uludağ'dan dönüşte camdan dışarı baktığını ifade ederek, "Tekerlekten duman geliyordu. Babama söyledim. O da sürücüyü uyardı. Ancak başımıza böyle bir kaza geldi" dedi.

Trafik ekipleri kazayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

(İHS-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title