Haberler

Pıcasso'nun Çalınan 2 Tablosu ve 1 Desen Çalışması Bulundu

Dünyanın Önde Gelen Çağdaş Ressamlarından İspanyol Pablo Picasso'nun, Şubat Ayında Torununun Evinden Çalınan 2 Tablosu ve 1 Desen Çalışması Bulundu.

Dünyanın önde gelen çağdaş ressamlarından İspanyol Pablo Picasso'nun, şubat ayında torununun evinden çalınan 2 tablosu ve 1 desen çalışması bulundu.

Picasso'nun torunu Diana Widmaier-Picasso'nun avukatı Olivier Baratelli, polisin, çalınan yaklaşık 60 milyon değerindeki ''Maya ve Bebek'' (1938) ve ''Jacqueline'nin Portresi'' (1961) adlı tablolar ile ressama ait 1 desen çalışmasını bulduğunu ve eserlerin iyi durumda olduğunu söyledi.

Tablolar ve desen çalışması, Picasso'nun sanat tarihçisi torunu Widmaier-Picasso'nun Paris'teki evinden 26 Şubat gecesi çalınmıştı.

''Maya ve Bebek'' Picasso'nun kızı ve Widmaier-Picasso'nun annesi Maya'nın çocukluk dönemini anlatıyor, ''Jacqueline'nin Portresi'' ise Picasso'nun ikinci eşine ait.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title