Haberler

    Philips'ten Kullanıcısını Eğiten Monitör!

    Bu ilginç monitör, sizi görüyor ve onun karşısında nasıl oturmanız gerektiğini size öğretiyor!

    Philips markalı LCD moniterlerinin üreticisi MMD, yeni inovasyon ve monitor teknolojilerini 2-7 Eylül 2011 tarihleri arasında Berlin'de gerçekleştirilen IFA Tüketici Elektroniği Fuar'ında sergiledi. Şirketin sunduğu en önemli yeniliklerden ErgoSensor teknolojisi ekran başında çalışmayı daha ergonomik ve rahatlatıcı hale getiriyor. Tanıtılan yeni monitörlerde Lightframe özellikle Moda serisi tasarımıyla dikkat çekerken, üç boyutlu görüntü deneyimi sunan 3D oyun monitörü ise bilgisayar oyunu meraklılarına yeni bir deneyimin kapılarını açıyor.

    Monitör, kullanıcısına ergonomi eğitimi veriyor

    "ErgoSensor" teknolojisine sahip yeni Philips'in monitörleri fuarda ilk kez görücüye çıktı. Eşsiz ErgoSensor teknolojisi, kullanıcının ekran önünde vücut pozisyonunu ergonomik şekilde ayarlamasını sağlıyor. İşlemcili bir CMOS kamera ile donatılan monitör kullanıcının ekran karşısındaki postürünü yüzünün monitöre göre olan konumundan tespit ederek belirliyor. Bu yolla elde edilen görüntüler, insan ve çevre ortamı arasındaki etkileşim üzerine geliştirilen yazılıma sahip bir uygulama tarafından analiz ediliyor. Uygulama daha sonra kişiye duruş şekli veya ekran önünde geçirdiği zaman hakkında yaptığı önerilerle, yorgunluk, sırt ağrısı ve ekran önünde çalışmayla ilgili diğer pek çok sağlık sorununu önlemeye yardımcı oluyor.

    İlham veren gözalıcı tasarım

    IFA'da gün yüzüne çıkan bir diğer model ise Philips Moda serisinin özel LightFrame teknolojisi ile donatılmış yeni üyesi oldu. Rahatlatıcı bir mavi ışık yayan LightFrame çerçevesi sayesinde bu montörler, kullanıcının görme duyusunu harekete geçiriyor. LightFrame ile donatılan zarif tasarımlı Philips Moda serisi, 16: 9 monitörlere günümüz dijital trendlerini yansıtıyor. Monitörlerin ince ve şık gövdesi ve son derece sağlam alüminyum tabanı, mütevazi bir şekilde ergonomiyi ve zarafeti biraraya getiriyor. Parlak siyah ve beyazın bir arada kullanıldığı tasarımıyla Philips Moda LightFrame serisi, hem ofisler hem de evler için ideal bir alternatif sunuyor.

    3D ile oyun keyfi

    IFA'da tanıtılıan bir diğer yeni model olan Philips 27 inç 3D Oyun Monitörü, bilgisayar oyunu keyfini farklı bir deneyime dönüştürmeyi vaadediyor. Kullanıcılar ekran ile birlikte temin edilen "Shutter Gözlük"ü takarak anında üçüncü boyuta girebiliyor. Ek olarak, TouchControl ve SmartImage teknolojileriyle donatılan Philips 3D Oyun Monitörü yüksek bir teknoloji deneyimi sunuyor.

    Basın bülteninden derlenmiştir.

    Bilgi için: Philips

    Telefon: (216) 522 18 20

    Kaynak: Chip.com.tr / Teknoloji

    Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title