Haberler

Philippe Piguet Monet'yi Anlatıyor

Güncelleme:

Philippe Piguet, Fransız Kültür Merkezi'ndeki söyleşisinde « Claude Monet Giverny'de, empresyonizmin ötesinde » temasını ele alacak.

Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi'nde gerçekleştirilen « Monet'nin Bahçesi » sergisi kapsamında Fransız Kültür Merkezi tarafından davet edilen sanat eleştirmeni, küratör ve Monet'nin sanatı üzerine çok sayıda eserin de yazarı olan Philippe Piguet İstanbul'da gerçekleştirilecek iki konferansa konuşmacı olarak katılıyor.

Philippe Piguet, Fransız Kültür Merkezi'ndeki söyleşisinde « Claude Monet Giverny'de, empresyonizmin ötesinde » temasını ele alacak. Piguet görkemli biçim arayışında, renk ve harekete özel bir önem atfeden ressamın görsel estetik kaygılarına eşlik eden girişimini anlatacak.

16 Kasım Cuma, 19:00 - Fransız Kültür Merkezi

Simültane çeviri

Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi'nde gerçekleştirilecek « Nilüferler, doğal ortamında bir eser » konulu konferansta ise Philippe Piguet, Monet'nin Nilüferler serisini ele alacak. Bu seri, Monet'yi vizyonu doğrultusunda doğayı şekillendirmek gibi temel hareketlerini geliştirmeye iten bir hayat projesi olmuştu.

17 Kasım Cumartesi, 14:30 - Sakıp Sabancı Müzesi Konferans Salonu

Kaynak: Bültenler / Güncel

Fransız Kültür Merkezi Sabancı Üniversitesi İstanbul Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title