Haberler

Pforzheim Fatih Cami'nde Bayramlaşma

Almanya'nın ilk kubbeli ve minareli cami, Pforzheim Fatih camii'ni dolduran Müslümanlar Ramazan bayramı kutladılar.

Almanya'nın ilk kubbeli ve minareli cami, DİTİB'e bağlı Pforzheim Fatih camii'ni dolduran Müslümanlar Ramazan bayramını tekbirlerle kıldılar ve camiyi dolduran cemaat kendi arasında bayramlaştı.

Din görevlisi Harun Demirel, yaptığı konuşmada Bayramlar yaşadığımız yüzyılda her geçen gün daha da önem kazanmaktadır. Bu yıl Ramazan ve 30 Ağustos Zafer bayramlarının aynı günde buluşması hoş bir tevafuk oldu. Ramazan Bayramının manevi havasıyla, Zafer Bayramı'nın coşkusunun buluşması bizlere apayrı bir lezzet, apayrı bir coşku verdi. Bu bayram manevi hayatımızı zenginleştirmenin, barış ve esenlik içinde güvenle yaşamanın, uzaklıklarımızı yakın etmenin ve kardeşlik köprüsünde birlikte yürümenin vaktidir.

Ramazan Bayramı hutbesinde, Harun Demirel, bayramlarda küs olanların barışması, anne ve babaların hayır dualarının alınması, akrabaların ve hastaların ziyaret edilmesi, yetimlerin ve bakıma muhtaç olanların sevindirilmesi gerektiğini belirterek, Almanya'da bu bayram coşkusuna katılmaları için gayrimüslimlere de gidilerek küçük hediyeler verilmesini istedi. Demirel bayramların neşe, sevinç, sevme, sevilme ve sevindirme, kardeşlik duygularının perçinlendiği, milli birlik ve beraberliğin pekiştiği, sevgi, saygı, şefkat ve merhamet duygularının coştuğu, dargınlıkların sona erdiği müstesna günler olduğunu belirtti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dünya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title