Haberler

Petrol Ülkesi Irak'ın Rafineri İşçilerinden Protesto Gösterisi

Başkent Bağdat'ın Güneybatısındaki Dora'nın Simgesi Haline Gelen Petrol Rafinerisi Çalışanları, Bugün Düzenledikleri Gösteride, Petrol Bakanlığı'nın Uygulamalarını Protesto Etti.

Başkent Bağdat'ın güneybatısındaki Dora'nın simgesi haline gelen petrol rafinerisi çalışanları, bugün düzenledikleri gösteride, Petrol Bakanlığı'nın uygulamalarını protesto etti.

Daha 6 ay önce Dora rafinerisi alanındaki evleri, içinde yaşayan ailelerin mülkiyeti haline getirme kararı alan Petrol Bakanlığı, geçtiğimiz hafta sürpriz bir kararla emekli olan işçilerin aileleriyle birlikte söz konusu evleri terk etmesini istedi.

Ekonomik sıkıntılar içinde hayatlarını sürdüren, bazıları 40 yıldır petrol rafinerisinin lojmanında yaşayan Doralı işçiler ve aileleri, kararın uygulanmaya başlamasıyla ne yapacaklarını bilemediklerinden, bu duruma tepki gösteriyor.

Yıllardır Dora rafinerisinde çalışan Ebu Haydar, "Allah'a şükürler olsun ki, böyle bir protesto yürüyüşü yapacak özgürlüğe sahibiz. Burada, rafineri alanının içinde, 350 ailenin yaşadığı 450 ev var. 1957 senesinde alınan bir karara göre, rafineri çalışanları emekli olduklarında oğulları eğer aynı işte çalışırsa, yaşadıkları evde kalmaya devam edebiliyorlardı. Petrol Bakanlığı, sürpriz bir şekilde bu kararı iptal etti. Bizler 35-40 senedir burada yaşayan insanlarız. Bazı evlerde 3 aileden fazlası kalıyor, içinde olduğumuz durumda bu evleri boşaltmamız mümkün değil. Petrol Bakanlığı'ndan ya bu kararı iptal etmesini ya da bizleri de düşünerek ortak bir çözüm yolu bulmasını istiyoruz."dedi.

Ali adında genç bir rafineri işçisi, "Bizler bu durumda mağdur oluyoruz. Yaklaşık 40 senedir burada yaşıyoruz. Rafinerimizi, her türlü saldırıdan koruduk ve zor şartlar altında üretime devam ettik. Daha 6 ay önce evleri üzerimize yapacaklarını söylerken şimdi buradan emekli olan işçileri çıkartmak için karar alındı. Benim evimde 5 aile yaşıyor, toplam 35 kişiyiz. Nereye gidelim, nerede kalalım? Babam emekli olunca biz ne yapacağız?"şeklinde konuştu.

Eşleri uzun yıllardır Dora rafinerisinde çalışan Um Abbas ile Faize Um Edip de alınan karara tepki göstererek, eski ve bakımsız olan evlerin ayakta kalabilmesinin kendilerinin harcadığı emek sayesinde olduğunu ifade etti.

Um Abbas, "Bakanlıktan, bu kararı iptal etmesini istiyoruz. Çünkü bu karar, bizi zor duruma sokuyor. Bu rafineriyi, her türlü tehlikeye karşı canla başla savunduk. Hiçbir yabancı gücü rafinerimizden içeri sokmadık" şeklinde tepkisini belirtirken, Faize Um Edip ise, "Ailelerimiz var. Kızlarım, oğullarım hepimiz bir evde yaşıyoruz. Yıllardır bu evlerin bakımıyla da kendimiz ilgileniyoruz, isterseniz gelin ve yaşadığımız evleri görün" dedi.

(AT-NO-İB-ÖK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title