Haberler

"Petrol Savaşına ABD ve İngiltere de Katıldı"

Güney Kıbrıs Rum Yönetiminin, Doğu Akdeniz'de Petrol ve Doğal Gaz Arama ve Çıkarma Hedefleri Doğrultusunda Mısır ve Lübnan'la Yaptığı "Münhasır Ekonomik Bölge" Sınırlarını Belirleyen Anlaşmalar Nedeniyle KKTC ve Türkiye'den Yapılan Uyarı Açıklamalarının Ardından, Rum Basını, Konuya ABD ve İngiltere'nin de Müdahil Olduğunu Yazdı.

Güney Kıbrıs Rum yönetiminin, Doğu Akdeniz'de petrol ve doğal gaz arama ve çıkarma hedefleri doğrultusunda Mısır ve Lübnan'la yaptığı "münhasır ekonomik bölge" sınırlarını belirleyen anlaşmalar nedeniyle KKTC ve Türkiye'den yapılan uyarı açıklamalarının ardından, Rum basını, konuya ABD ve İngiltere'nin de müdahil olduğunu yazdı.

Rum basını, "ABD ile İngiltere'nin, Ankara'nın resmi olarak da ortaya koyduğu tehditleri frenleyerek, Doğu Akdeniz'deki petrol konusunda çıkan krize müdahale ettiğini" yazdı.

ABD ve İngiltere'nin, Rum yönetiminin "egemenlik haklarını ve imzaladığı uluslararası anlaşmaların meşruiyetini" tanıdığını belirten Rum basını, ABD ve İngiltere'nin konuya müdahalelerinin, "Kıbrıs'ın münhasır ekonomik bölgesi" içindeki petrol yataklarını değerlendirmeye şirketlerinin ilgisiyle doğrudan ilgili olduğuna işaret etti.

Haberlerde, Rum yönetiminin, konuyu kamuoyu önünde tartışmaya son verdiği ve Rum Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliğine gönderdiği mektuplarla Ankara'yı "şikayet ettiği" de belirtildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title